Solliciteren

Waar begin je mee als je wilt solliciteren? Waar moet je op letten? Welke stappen moet je nemen? Wat moet je doen en wat moet je vooral niet doen? Hoe vergroot je je kans om op te vallen bij je toekomstige werkgever?

Middels korte en makkelijk te begrijpen artikelen wordt je wegwijs gemaakt in ‘de jungle’ van het sollicitatieproces. Hieronder zijn de artikelen om je sollicitatieproces te laten starten stap voor stap gerangschikt.

Starten met solliciteren

1. Sollicitatie startpunt: waar begin je?

In bovenstaand artikel wordt er stil gestaan hoe je een passende vacature kunt vinden. Waar moet je op letten en hoe moet je zoeken naar een geschikte vacature? Dit vormt de basis van het oriënteren op een baan. Dit is je startpunt van waaruit je gaat beginnen met solliciteren.

2. Het Curriculum Vitae (CV)

In het artikel curriculum vitae nemen we de beginselen van het maken van een goede cv met je door. Waar moet je op letten bij het maken van een goede cv? Wat staat in een goede cv vermeld en wat niet? Tevens bieden we je kant en klare cv voorbeelden aan die gratis te downloaden zijn.

3. De Sollicitatiebrief | Motivatiebrief

In het bovenstaand artikel wordt je meegenomen bij het proces van het schrijven van je succesvolle sollicitatiebrief of motivatiebrief. We leggen het verschil uit tussen een sollicitatiebrief en een motivatiebrief en maken je wegwijs in een goede opbouw van je brief. Aan het eind van het artikel geven we je GRATIS te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven.

4. Inhoud sollicitatiebrief: tips & tricks 

In dit artikel worden essentiële tips gegeven voor het schrijven van een succesvolle sollicitatiebrief of motivatiebrief. Waar het bij het artikel sollicitatiebrief | motivatiebrief ging om de opbouw van je brief helpt dit artikel je bij je inhoud van je brief. Waar moet je op letten bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief?  Inhoudelijke informatie over je aanhef, je inleiding, je motivatie en afsluiting van je sollicitatiebrief vind je allemaal in dit artikel.

5. De open sollicitatie

Omdat ook een groot gedeelte van vacatures wordt vervuld middels open sollicitaties beschrijft dit artikel de open sollicitatie en de open sollicitatiebrief. Je wordt op een overzichtelijke wijze wegwijs gemaakt in wat een open sollicitatie inhoudt. Vervolgens komt de voorbereiding op een succesvolle open sollicitatie en het schrijven van een goede open sollicitatiebrief aan bod. Tevens bevat dit artikel een geweldige gratis te gebruiken voorbeeld open sollicitatiebrief.

6. Veilig online solliciteren

In dit artikel geven je tips om veilig online te solliciteren. Je zou denken dat het een overbodig artikel is maar toch zijn er jaarlijks mensen die slachtoffer zijn van deze vorm van oplichting.

7. De S.W.O.T. Analyse

Een SWOT-analyse is van essentieel belang bij een succesvolle sollicitatie. Zowel bij het schrijven van je sollicitatiebrief, het opstellen van je cv als bij je sollicitatiegesprek. Maak een SWOT-analyse van jezelf aan de hand van dit artikel.

Bovenstaande artikelen over solliciteren geven je een duw in de rug bij de opstart van je succesvolle sollicitatie.

Andere interessante artikelen:

Het Sollicitatiegesprek voorbereiden
Het Sollicitatiegesprek
Meest gestelde vragen op een sollicitatiegesprek
Kleding en uiterlijk verzorging voor een sollicitatiegesprek
Assessment
Voorbeeld cv’s
Voorbeeld sollicitatiebrieven