Sollicitatiebrief Docent ICT

Hieronder presenteren wij de sollicitatiebrief docent ICT. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Docent ICT
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent ICT

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent ICT (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent ICT

1. Afzender

Nicolaas van den Berg
Konrad Adenauerlaan 111
5832 KL Boxmeer

2. Geadresseerde

Van der Maa College
T.a.v. mevrouw Lianne Veenstra
Jeruzalemstraat 4
5830 AC Boxmeer

3. Plaats en datum

Boxmeer, 14 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent ICT

5. Aanhef

Geachte mevrouw Veenstra,

6. Inleiding / Opening

Start je brief met een opening waarin je zelfverzekerd aangeeft dat je de geschikte kandidaat bent?

Met interesse las ik zojuist uw vacature op NationaleVacatureBank.nl. Ik las een advertentie waarbij ik voor de volle honderd procent aan alle eisen voldoe en een functie waar ik naar op zoek ben. Dit veroorzaakte een enorme blijdschap maar ook zelfverzekerdheid dat ik de aangewezen persoon ben waar u op zoek naar bent. Daarom meld ik mij aan en stel ik mijzelf per direct beschikbaar om deze geweldige vacature te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding gedaan? Zo ja, benoem dit als eerst.

Ik heb een succesvolle studie afgerond aan de Hogeschool van Breda met een Bachelor of Arts graad in de Technische Informatica. Daarnaast heb ik op dezelfde Hogeschool een één-jarige lerarenopleiding afgerond wat mij de bevoegdheid geeft om als tweedegraads leraar voor de klas te staan. Als docent ben ik ambitieus, innovatief en ga ik inspirerend te werk. Mijn wijze van onderwijs geven draagt bij aan uw visie van vernieuwend onderwijs waarbij de student centraal staat.

Wat spreekt jouw aan aan deze functie? Wat zijn jouw kwalificaties voor deze functie?

Informatie technologie is een constant innoverend vakgebied. Zodoende moet een docent ICT zich ook continu ontwikkelen en evolueren op zijn vakgebied. Ik ben gefascineerd door de informatie technologie en wil mijn passie delen met mijn studenten. Ik voel mij betrokken en verantwoordelijk om mijn studenten op een inspirerende manier wegwijs te maken in de wereld van de ICT en hen zo goed mogelijk op te leiden.

Mijn kennis op ICT gebied beperkt zich niet alleen tot HTML, Java, CSS, PHP, SQL, UML C++, WordPress /Drupal zoals in de vacature-eisen vermeld staan. Ik heb tevens certificaten behaald in AngularJS, MVC, Web Api, jQuery. Mijn brede interesse in mijn vakgebied en mijn drive om mij continu te ontwikkelen dragen bij aan mijn verdere ontplooiing als ICT-er.

Benadruk je intrinsieke motivatie waarom jij de meest geschikte kandidaat bent om deze vacature te vervullen.

Ik sta met ontzettend veel plezier voor de klas en vind het leuk om met jongeren te werken. Zij zijn tenslotte de toekomst. In het heden kunnen we niet om het belang heen van de informatie en communicatie technologie. De rol van de ICT zal alleen maar belangrijker worden in de toekomst. Vandaar dat we er gebaat bij zijn om jongeren buitengewoon goed op te leiden op ICT gebied. Ik wil mijn steentje bijdragen aan deze ontwikkeling. Mijn passie, enthousiasme en mijn kennis wil ik graag overdragen aan toekomstige generaties. Daar heb ik ook uw hulp bij nodig!

8. Afsluiting

Graag zou ik een kennismakingsgesprek willen voorstellen om de mogelijkheden te verkennen wat ik voor uw onderwijsinstelling kan betekenen.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Nicolaas van den Berg

Einde sollicitatiebrief docent ICT

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent ICT geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld onderwijs sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.