Sollicitatiebrief Docent Economie

De sollicitatiebrief docent Economie is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent Economie Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Economie

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Economie (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent economie

1. Afzender

Regilio van der Meer
Willem de Zwijgerlaan 198
1024 BS Amsterdam

2. Geadresseerde

O.B.S. De Nieuwe Wereld
T.a.v. mevrouw Sigrid van der Made
Amstelhoven 13
1033 BW Amsterdam

3. Plaats en datum

Amsterdam, 10 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Economie

5. Aanhef

Geachte mevrouw Van der Made,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature die ik zojuist op Indeed.nl heb mogen zien solliciteer ik hierbij op de functie van docent Economie binnen uw onderwijsinstelling. Uw vacature heeft mijn interesse enorm gewekt. Vooral na het bezoeken van uw website kan ik zonder aarzeling zeggen dat uw scholengemeenschap een visie op het onderwijs heeft waar ik mijzelf thuis zou voelen en waar ik mijn doel als docent kan verwezenlijken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Waarom heb je gekozen voor het onderwijs? Welke opleidingen heb je afgerond? 

Ik ben een econoom met een passie voor het onderwijs. Voor de klas staan, jongeren motiveren en doceren in een vak waar ik niet alleen een liefde maar een obsessie voor heb. Tijdens mijn studie bedrijfseconomie aan de Hogeschool Economische Studies te Amsterdam wist ik vrij snel dat ik een bijzonder talent had. Ik was niet alleen goed in mijn vakken maar ik leerde vrij snel dat ik een talent had om de lesstof op een zeer eenvoudige en creatieve manier kon uitleggen aan mede studenten. Dit viel ook op bij mijn docenten aan de hogeschool. Het was op aanraden van de heer Bakker van het vak bedrijfseconomische beginselen dat ik ging verkennen wat mijn mogelijkheden waren om een docentenopleiding te volgen na het behalen van mijn Bachelor.

Na het behalen van mijn bachelor bedrijfseconomie begon ik aan de eenjarige kopopleiding leraar economie op de Hogeschool van Amsterdam. Mijn overtuiging dat ik docent economie wilde worden werd verder versterkt tijdens deze opleiding. Nu ik deze opleiding ook met succes heb afgerond kan ik niet wachten om aan de slag te gaan. Ik ben daarom ook ontzettend blij dat ik zo snel na het afstuderen mijn droomvacature heb gevonden. Een onderwijsinstelling met een vernieuwende blik op het onderwijs, waarbij de verantwoordelijkheid van de leerling centraal staat en de lesstof innoverend wordt gerepresenteerd. In een dergelijke visie sluit mijn stijl van doceren naadloos aan.

Beschrijf je kwalificaties. Wat zijn je competenties? Wat is je manier van aanpak? Wat voor onderwijzer ben jij?

Als docent ben ik innoverend dit vertaalt zich in een methode van onderwijzen waarin materie op een effectieve maar ook motiverende manier wordt gedoceerd. Ik kan vrij snel inschatten waar leerlingen moeite mee hebben en pas technieken toe waarmee moeilijkheden worden ontnomen. Ik motiveer mijn leerlingen om vragen te stellen en zelf onderzoek te doen. Zelfontplooiing, verantwoordelijkheid en heel erg goede begeleiding zijn essentiële onderdelen om de lesstof tot je te nemen. Hierin stuur ik mijn leerlingen en begeleid ik ze op een intensieve wijze. Ik ben geduldig, vakkundig en ik bied altijd een luisterend oor aan mijn leerlingen. Ik vind het belangrijk dat je als docent een goede band creëert met je leerlingen.

8. Afsluiting

Mijn enthousiasme en intrinsieke motivatie zou ik graag verder willen toelichten in een kennismakingsgesprek. Ik zie uw uitnodiging voor een persoonlijk gesprek daarom ook met plezier tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Regilio van der Meer

Einde sollicitatiebrief docent economie

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Economie geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.