Sollicitatiebrief Docent Techniek

Hieronder presenteren wij de sollicitatiebrief docent techniek. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Docent Techniek
Sollicitatiebrief Docent Techniek

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Techniek (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent techniek

1. Afzender

Matthijs van Dam
Hoflaan 73
3504 SB Utrecht

2. Geadresseerde

Piet Mondriaan College
T.a.v. de heer Gert Veldmuis
Vogelstraat 8
3502 BW Utrecht

3. Plaats en datum

Utrecht, 17 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Techniek

5. Aanhef

Geachte heer Veldmuis,

6. Inleiding / Opening

Start je brief met een opening waarin je zelfverzekerd aangeeft dat je de geschikte kandidaat bent?

Tot mijn blijdschap ben ik zojuist uw vacature tegengekomen op Meesterbaan.nl. U zoekt een gemotiveerde docent techniek om de leerlingen wegwijs te maken in de bruisende wereld van de techniek. Bij deze meldt een uiterst gemotiveerde, vakkundige en didactisch erg vaardige docent techniek zich aan voor deze vacature in mijn persoon.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding gedaan? Zo ja, benoem dit als eerst.

Ik ben opgeleid als tweedegraads docent techniek aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Deze studie heb ik onlangs met succes afgerond en ik sta nu op het moment waar ik al geruime tijd met smart op wacht. De arbeidsmarkt betreden om mijn droom te verwezenlijken. Deze droom is namelijk om voor de klas te staan en scholieren kennis over te dragen, te begeleiden en ondersteunen maar ook te inspireren.

Wat voor docent ben jij? Wat is jouw werkwijze? Wat maakt jou uniek?

Ik geloof dat de wil van een leerling om het maximale uit zichzelf te halen om een vak te doorgronden en te leren veelal afhangt van hoe het desbetreffende vak wordt gedoceerd door de docent. Een goede docent moet niet alleen didactisch vaardig zijn maar moet de capaciteit hebben om zijn leerlingen zich betrokken te laten voelen in de klas. Dit betekent dat de lesstof op een dusdanige manier gepresenteerd moet worden dat de aandacht van de leerling erbij is en dat de leerling elke minuut van de les openstaat om de stof tot zich te nemen. Dit kan mijn inziens door op een interactieve wijze de stof te doceren. De lesstof continu koppelen aan real-life toepassingen en deze op een enerverende manier presenteren.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn creatieve methode, mijn passionele overdracht van kennis en mijn resultaatgerichte benadering zullen zorgen voor uiterst goed ontwikkelde studenten. Studenten die vakkundig en gemotiveerd de overstap zullen maken naar het professionele leven. Daarom zou ik graag deze kans aan willen grijpen om mijn talenten te benutten op uw onderwijsinstelling.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik mijn motivatie en mijn geschiktheid om deze vacature te vervullen nader willen toelichten. Ik kijk uit naar uw uitnodiging voor deze kennismaking.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Matthijs van Dam

11. Vermelding van de (eventuele) bijlage(n)

Bijlage: curriculum vitae

Einde sollicitatiebrief docent techniek

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Techniek geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld onderwijs sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.