Sollicitatiebrief Docent Natuurkunde

De sollicitatiebrief docent natuurkunde is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent Natuurkunde
Sollicitatiebrief Docent Natuurkunde

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Natuurkunde (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent natuurkunde

1. Afzender

Dirk Heijnis
Magdelenastraat 18
6813 NB Arnhem

2. Geadresseerde

O.S.G. Willem Drees
T.a.v. de heer Frans Dekkers
Jakartastraat 14
6806 XT Arnhem

3. Plaats en datum

Arnhem, 11 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Natuurkunde

5. Aanhef

Geachte heer Dekkers,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Indeed.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van docent Natuurkunde binnen uw scholengemeenschap. Vol vreugde en gedrevenheid zou ik deze kans willen aangrijpen om als docent Natuurkunde aan de slag te gaan en mijn leerlingen te enthousiasmeren voor mijn vak.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat zijn je kwalificaties? Wat heb je gestudeerd? Waarom heb je gekozen voor dit vak? Waarom het onderwijs?

Afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gediplomeerd met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid als docent Natuurkunde, betreed ik het onderwijs vol goede moed om jongeren te onderwijzen in het leukste vak in het voortgezet onderwijs. Natuurkunde! Je kan er als jongere niet omheen. Alle moderniteit om je heen is gecreëerd dankzij de natuurkunde. Van de laptop, tablet en smartphone tot de televisie, digitale camera en gps. Allen zijn mede mogelijk gemaakt door de wetten van de natuurkunde.

Ik wil graag jongeren kennis laten maken met het vak natuurkunde op een wijze die aansluit op de moderne maatschappij. Ik wil hen inspireren, betrokken laten voelen en het nut laten inzien wat ze leren tijdens de lessen. Door de lesstof praktisch te maken, vernieuwend te presenteren en vakkundig over te dragen ben ik er van overtuigd mijn leerlingen te motiveren om te excelleren in, naar mijn mening, het belangrijkste vak van de wereld.

Wat maakt jou bijzonder als docent Natuurkunde?

Ik ben ontzettend gemotiveerd, ik beschik over gedegen kennis en ik word overheerst door passie om voor de klas te staan en les te geven. Ik voel mij als docent immens verantwoordelijk om leerlingen optimaal voor te bereiden op een prachtige toekomst en om het maximale uit iedere leerling te halen. Als docent ben ik uiterst geduldig, didactisch vaardig en altijd een luisterend oor voor mijn leerlingen. Dit vertaalt zich in een moderne onderwijswijze waarbij leerlingen zich betrokken voelen bij de lesstof en de lessen niet als saai of oninteressant ervaren.

8. Afsluiting

Met een intrinsieke motivatie en een passie voor het onderwijzen wil ik graag voor de klas staan in uw scholengemeenschap. Heeft u verdere vragen over mijn motivatie en mijn deskundigheid? Met ontzettend veel plezier kom ik al uw vragen beantwoorden omtrent mijn geschiktheid voor deze vacature. In afwachting van uw uitnodiging voor een persoonlijk gesprek om kennis te maken met elkaar.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Dirk Heijnis

Einde sollicitatiebrief docent natuurkunde

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Natuurkunde geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.