Sollicitatiebrief Docent Geschiedenis

Hieronder presenteren wij de sollicitatiebrief docent geschiedenis. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Docent Geschiedenis
Sollicitatiebrief Docent Geschiedenis

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Geschiedenis (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent geschiedenis

1. Afzender

Adam Jansen
Tokiostraat 159
2525 AL Den Haag

2. Geadresseerde

OSG De Oceaan
T.a.v. mevrouw Marjolein Koning
Hofstraat 1
2523 BW Den Haag

3. Plaats en datum

Den Haag, 10 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Geschiedenis

5. Aanhef

Geachte mevrouw Koning,

6. Inleiding / Opening

Grijp direct de aandacht van de werkgever met een originele opening!

”Om een toekomst op te bouwen, moet je het verleden kennen” waren de woorden van Otto Frank, vader van Anne Frank, die getuige is geweest van één van de meest duistere perioden in de geschiedenis van de mensheid. Deze wijze woorden hebben mij dusdanig geïnspireerd om ons verleden te bestuderen en mij te verdiepen in de geschiedenis.

Toen ik vandaag uw vacature zag op Indeed.nl werd mijn interesse enorm gewekt om mij direct beschikbaar te stellen om deze voor mij op het lijf geschreven functie te vervullen op uw scholengemeenschap. Ik ben er van overtuigd dat ik de meest geschikte kandidaat ben. Mijn overtuiging zal ik hieronder toelichten en u daarmee op de hoogte stellen dat er een geschikte kandidaat aan de poorten staat die binnengehaald moet worden.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding gedaan? Zo ja, benoem dit als eerst.

Ik sta vandaag tegenover u als een gedreven, gepassioneerde en vakkundige docent Geschiedenis. Met een Master graad in Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam en een additionele Master opleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs van de Universiteit van Utrecht heb ik de weg vrij gemaakt om als eerstegraads docent Geschiedenis aan de slag te gaan.

Wat spreekt jouw aan aan dit vak en deze functie?

Ik heb een gezonde obsessie voor de geschiedenis. Dit heeft er voor gezorgd dat ik ontzettend veel plezier beleef aan het bestuderen van mijn vakgebied. Een andere passie van mij is deze kennis overdragen als docent. Voor de klas staan en jongeren lesgeven in deze fascinerende lesstof. De geschiedenis weten en begrijpen is een ontzettend belangrijk onderdeel van een goede ontwikkeling van de mens. Uit de geschiedenis kunnen we allemaal leren om het heden te begrijpen en de toekomst op een verantwoorde manier in te richten.

Wat maakt jou bijzonder als docent? Wat maakt jou de meeste geschikte kandidaat om de vacature te vervullen?

Ik presenteer de lesstof op een inspirerende manier. Niet oubollig, vooral niet saai en ook niet monotoon. Ik neem mijn leerlingen mee op een reis. Een reis door de geschiedenis waarmee ik ze situaties laat herbeleven, begrijpen en nieuwe dingen laat ontdekken. Ik motiveer hen om hun verleden als mens zijnde te bestuderen. Door mijn creatieve manier van doceren, mijn interactieve relatie met mijn leerlingen en mijn begeleidende rol in hun ontwikkeling draag ik zorg voor de goed ontwikkelde en uitstekend voor de toekomst voorbereide scholier.

8. Afsluiting

Graag zou ik mijn passie en gedrevenheid als docent Geschiedenis willen inzetten op uw scholengemeenschap om jongeren de uiterst interessante wereld van de geschiedenis te doceren. Ik zie daarom met ontzettend veel plezier uw uitnodiging tegemoet voor een persoonlijk gesprek om mijn motivatie verder toe te lichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Adam Jansen

Einde sollicitatiebrief docent geschiedenis

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Geschiedenis geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld onderwijs sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.