Sollicitatiebrief Verpleegkundige

De sollicitatiebrief verpleegkundige is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is speciaal geschreven voor sollicitanten in de zorg en welzijn sector. De sollicitant in deze motivatiebrief is een starter op de arbeidsmarkt met geen tot weinig werkervaring als verpleegkundige.

Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren.

Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Verpleegkundige
Voorbeeld Sollicitatiebrief Verpleegkundige

Download optie:
Sollicitatiebrief Verpleegkundige

Opbouw sollicitatiebrief verpleegkundige

1. Afzender

Vivianne Metselaar
Paternossenstraat 114
6813 AF Arnhem

2. Geadresseerde

Rijnland Ziekenhuis
T.a.v. mevrouw Mila Marmelade
Melchoirstraat 17
6811 AR Arnhem

3. Plaats en datum

Arnhem, 18 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature verpleegkundige

5. Aanhef

Geachte mevrouw Marmelade,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Nationalevacaturebank.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van verpleegkundige, op de afdeling Cardiologie, binnen uw organisatie. Graag zou ik deel willen uitmaken van dit team dat zich dagelijks inzet het leven aangenamer te maken voor haar patiënten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Open je motivatie met een originele opening.

Elke dag zal ik mij inzetten, met een gezonde dosis passie en een onuitputtelijke drive, om het leven van patiënten beter te maken. Tevens zal ik voor zorgdragen om een positieve bijdrage te leveren aan een aangename werksfeer om hiermee samen met mijn collega’s het werk naar behoren uit te kunnen voeren in een harmonieuze werksfeer.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen? Wat spreekt jou aan aan de gezondheidszorg?

De gezondheidszorg is een geweldige sector om in te werken. In geen enkele sector kan men een zodanig directe positieve inbreng hebben op de kwaliteit van het leven van patiënten. Dit was voor mij ook een belangrijke factor om na de middelbare school Verpleegkunde-A te studeren aan de Hogeschool van Nijmegen. Deze bewuste keuze ligt ten grondslag aan mijn motivatie die zich verder heeft gevormd tot een stellige overtuiging dat werken als verpleegkundige mijn roeping is.

Als je geen tot weinig werkervaring hebt licht dan toe wat je geleerd hebt tijdens je studie en stage.

Gedurende mijn studie heb ik als leergierige en gemotiveerde student Verpleegkundige de nodige kennis op mogen doen. Deze kennis zou ik graag in de praktijk willen uitvoeren. Al mijn vakken heb ik met uitstekende resultaten afgerond en ik heb tevens een geweldige stage afgerond aan de Radkoud UMC te Utrecht op de KNO-afdeling. Tijdens mijn stage is nogmaals bevestigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om voor deze richting te kiezen. Tijdens deze leerzame periode heb ik een ontzettend fijne werksfeer met mijn collega’s mogen ervaren. De voldoening die het werk als verpleegkundige met zich meebrengt zorgde er voor dat ik elke dag graag weer aan het werk wilde om het leven van patiënten aangenamer te maken en te werken aan hun herstel.

Benadruk nogmaals hoe graag je voor deze organisatie, deze afdeling zou willen werken!

Ik ben bovengemiddeld leergierig, ik heb enorm veel passie voor het vak en ik ben een aangename collega om mee te werken. Graag zou ik mijn ziel en zaligheid willen inzetten voor de patiënten op de afdeling Cardiologie. Daarom zou ik van u de kans willen krijgen om mijn carrière bij uw organisatie te mogen beginnen.

8. Afsluiting

In afwachting van uw positieve reactie om mijn motivatie tijdens een persoonlijk gesprek nader te mogen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Vivianne Metselaar

Einde sollicitatiebrief verpleegkundige

Bovenstaande Sollicitatiebrief Verpleegkundige geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief in de zorg en welzijn sector als verpleegkundige of verpleegster. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.