Sollicitatiebrief Verpleegster

De sollicitatiebrief verpleegster is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is speciaal geschreven voor verpleegkundigen in de zorg en welzijn sector. De sollicitant in deze motivatiebrief is een verpleegster met werkervaring als verpleegkundige in haar loopbaan.

Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren.

Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Verpleegster, Ervaren Verpleegkundige
Voorbeeld Sollicitatiebrief Verpleegster (ervaren)

Download optie:
Sollicitatiebrief Verpleegster (ervaren)

Opbouw sollicitatiebrief verpleegster

1. Afzender

Daphne Koevoet
Paternossenstraat 114
3620 LK Breukelen

2. Geadresseerde

Copernicus Ziekenhuis
T.a.v. mevrouw Shirley Danenberg
Melchoirstraat 17
3813 YP Amersfoort

3. Plaats en datum

Breukelen, 24 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Verpleegkundige polikliniek Orthopedie

5. Aanhef

Geachte mevrouw Danenberg,

6. Inleiding / Opening

Geweldig dat ik vanochtend uw vacature, voor de functie van Verpleegkundige op de polikliniek Orthopedie, heb mogen zien op Indeed.nl. Enthousiast en geïnteresseerd heb ik direct de afdelingsleider, mevrouw Burger, gebeld om meer informatie te krijgen over deze aanstelling. Mevrouw Burger was uitermate vriendelijk en behulpzaam, ze nam de tijd om al mijn vragen te beantwoorden.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Deel je werkervaring in je opening van je sollicitatie. Wat heb je gedaan? Hoe waren je ervaringen?

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige op verschillende deelgebieden in de gezondheidszorg. Zo ben ik, na mijn studie, mijn carrière begonnen bij het Noorderkwartier Ziekenhuis in Zwaag als verpleegkundige op de spoedeisende hulp. Vervolgens heb ik enkele jaren mogen werken in hetzelfde ziekenhuis op de afdeling Neurologie. Alhoewel ik op beide afdelingen als verpleegkundige heb mogen werken waren de ervaringen wel verschillend. Verschillend in de situaties waarmee je te maken kreeg als verpleegkundige maar identiek in de kwaliteit van zorg die je verleende aan je patiënten. Op de eerste plaats kwam natuurlijk het zorg en welzijn van onze patiënten. Dit betekent dat je als verpleegkundige een bovengemiddeld inlevingsvermogen moet hebben. Verplaats je in de patiënt en verleen de beste zorg. Gelijke zorg voor een ieder maar ook maatwerk in elke afzonderlijke situatie.

Omschrijf je kwaliteiten als verpleegkundige tot slot?

Ik ben een verpleegkundige met passie voor mijn beroep. Een bovengemiddeld inlevingsvermogen, snel in het schakelen in buitengewone situaties en een vrolijke collega om mee te werken. Zo zou ik mijzelf kunnen omschrijven en dit zal ook beaamt worden door mijn voormalige collega’s en leidinggevenden.

8. Afsluiting

Graag zou ik op uw afdeling aan de slag willen om mijn kennis en ervaring weer in de praktijk te brengen. In een persoonlijk gesprek zou ik u verder willen overtuigen over mij als aanwinst voor uw organisatie.
In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Daphne Koevoet

Einde sollicitatiebrief verpleegster (ervaren)

Bovenstaande Sollicitatiebrief Verpleegster geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief in de zorg en welzijn sector als verpleegkundige met werkervaring. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.