Sollicitatiebrief Helpende

De sollicitatiebrief helpende (ouderenzorg) is een unieke brief die is geschreven voor de sollicitant die enige tijd inactief was op de arbeidsmarkt. Deze motivatiebrief is ideaal voor herintreders op de arbeidsmarkt. Onder de afbeelding vind je de download link.

Gebruik deze motivatiebrief als inspiratie voor het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief.  Je kunt onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst ook kopiëren. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven van Sollicitatiebijbel om meer inspiratie te halen bij het schrijven van je motivatiebrief.

Sollicitatiebrief Helpende (herintreder)
Voorbeeld Sollicitatiebrief Helpende (herintreder)

Download optie:
Sollicitatiebrief Helpende (herintreder)

Opbouw sollicitatiebrief helpende

1. Afzender

Barbara van den Berg
Johan van Oldenbarneveltstraat 186
2131 DS Hoofddorp

2. Geadresseerde

Zorgcentra Meervaart
T.a.v. de heer Andre Makkinga
Paternossenlaan 17
2130 CD Hoofddorp

3. Plaats en datum

Hoofddorp, 18 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Helpende Ouderenzorg

5. Aanhef

Geachte heer Makkinga,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Indeed.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van helpende binnen uw organisatie. Vol enthousiasme wil ik graag mijn motivatie toelichten waarom ik deel uit zou willen maken van uw team.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Inleiding van je motivatie. Wie ben je en wat heb je gedaan de afgelopen jaren? Wat was je reden van afwezigheid op de arbeidsmarkt?

Geruime tijd ben ik door mijn keuze om fulltime moeder te zijn inactief geweest op de arbeidsmarkt. Ik heb in deze tijd de kans gehad om mijn kinderen op te voeden en ik heb geprobeerd om hen in een liefdevolle omgeving veel aandacht te schenken. Het moederschap, vooral in de jonge jaren van de kinderen, is een niet te onderschatten dagtaak. Vooral als je zodanig je best wilt doen om je kinderen liefde, respect en vertrouwen mee te geven. Ik heb volop genoten om mijn kinderen te zien opgroeien.

Waarom solliciteer je op deze vacature? Wat is jouw intrinsieke motivatie?

Nu mijn kinderen een zodanige leeftijd hebben bereikt is het hoog tijd dat moeders haar bijdrage aan de maatschappij levert en participeert op de arbeidsmarkt. Dan is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een baan waar je kwaliteiten het best tot zijn recht komen. Ik ben een persoon met liefde voor de medemens. Het type dat geduldig is en zich ontfermt over mensen die hulpbehoevend zijn. Gezegend met het feit dat ik gezond ben en voor mijzelf kan zorgen zou ik dit ook heel graag voor mensen willen doen die goede zorg nodig hebben.

Voldoe je aan de eisen? Beschik je over relevante diploma’s of heb je relevante werkervaring?

Met trots en opluchting kan ik u informeren dat ik voldoe aan de eisen zoals deze zijn vermeld in de vacature. Ik ben in het bezit van het diploma Verzorgende (IG), ik heb affiniteit met ouderen, ik beschik over engelen geduld en geniet van het verzorgen van mensen. Communicatief ben ik erg vaardig en verder ben ik erg flexibel in te zetten. Tevens ben ik zowel fulltime als parttime beschikbaar.

In de huidige tijd waarin vergrijzing van ons land een groot thema is moet er adequate zorg zijn voor ouderen die hulpbehoevend zijn. Instellingen zoals de uwe zijn geweldige instanties die hierin deze rol vervullen. Ik zou het als een enorme eer ervaren als ik mijn bijdrage in deze zorgvoorziening mag leveren binnen uw organisatie.

8. Afsluiting

Ik zou mijn motivatie en enthousiasme om als helpende aan de slag te gaan graag verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek. In afwachting van uw reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Barbara van den Berg

Einde sollicitatiebrief helpende

Sollicitatiebrief Helpende (ouderzorg) geeft je een uitstekend voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren als helpende in de zorg in je motivatiebrief. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken. Hier hebben we ook talloze andere sollicitatiebrieven voor in de zorg sector.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.