Sollicitatiebrief Beveiliger

De sollicitatiebrief beveiliger is een originele geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Beveiliger
Voorbeeld Sollicitatiebrief Beveiliger

Download optie:
Sollicitatiebrief Beveiliger

Opbouw sollicitatiebrief beveiliger

1. Afzender

Peter Rademaker
Komlaan 118
8911 KL Leeuwarden

2. Geadresseerde

S4Y Veiligheid
t.a.v. de heer Mark Veenstra
Prinses Irenelaan 54
8941 JK Leewarden

3. Plaats en datum

Leeuwarden, 7 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature beveiliger

5. Aanhef

Geachte heer Veenstra,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik op Indeed.nl uw vacature voor de functie van beveiliger mogen bezichtigen. Enorm geënthousiasmeerd ben ik aan de slag gegaan om mijn motivatie u toe te lichten voor deze functie.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat maakt jou geschikt om de vacature te vervullen?

Inmiddels ben ik tot mijn genoegen al geruime tijd actief in de beveiligingsbranche. Het werk vind ik ontzettend leuk en ik doe het elke dag met plezier. Ik werk momenteel voor DYT Security waar ik de functie bekleed van winkelsurveillant. Ondanks dat ik mijn werkzaamheden als plezierig ervaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Zodoende kwam ik uw vacature tegen en deze sprak mij ontzettend aan.

Wat spreekt jou aan aan de vacature? Heb je relevante werkervaring? 

De vacature spreekt mij in het bijzonder aan omdat de werkzaamheden verschillen met mijn huidige werkzaamheden. Met name het aspect dat de functie zowel een receptie- en beveiligingszijde kent maakt het werk een leuke uitdaging. U vraagt van uw beveiligers om zorg te dragen voor een beveiligde omgeving voor patiënten, bezoekers en personeel in het ziekenhuis. Ik voel mij geroepen om deze taak op mij te nemen.

Licht je werkervaring toe en koppel deze aan de vacature waarmee je geschiktheid naar voren komt.

In mijn huidige werk kom ik met verschillende personen en situaties in aanraking. Van agressieve klanten tot verdachte winkeldieven, van kinderen die hun ouders kwijt zijn tot bejaarden die om informatie vragen. In elke situatie moet je uitgerust zijn met de juiste eigenschappen en vaardigheden om te kunnen handelen als beveiliger.

Welke competenties en eigenschappen bezit je en hoe komt dat aan bod bij deze functie?

Goede communicatieve vaardigheden en een representatieve houding zijn een must. Maar er komt meer bij kijken in ons vak. Je moet professioneel en kalm reageren als er sprake is van agressie of diefstal. Je moet goed kunnen schakelen met politie en collega beveiligers en vervolgens professioneel handelen. Daarnaast is het belangrijk dat je stressbestendig bent, scherp bent in je toezicht en paraat bent om te reageren op onvoorziene omstandigheden. Door mijn eigenschappen en vaardigheden die ik verder heb weten te ontwikkelen in mijn loopbaan als beveiliger ben ik er van overtuigd dat ik de juiste beveiliger ben waar u op zoek naar bent.

8. Afsluiting

Het is mijn overtuiging dat ik uiterst geschikt ben om deze vacature te mogen vervullen. Graag zie ik uw reactie tegemoet om tijdens een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder aan u toe te lichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Peter Rademaker

Einde sollicitatiebrief beveiliger

Bovenstaande Sollicitatiebrief Beveiliger geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.