Sollicitatiebrief Vrachtwagenchauffeur

De sollicitatiebrief vrachtwagenchauffeur is gratis te downloaden onder de afbeelding van de brief op deze pagina. Met één druk op de link is deze sollicitatiebrief direct te downloaden als .docx bestand. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Zie ook onze volledige overzicht sollicitatiebrieven voor andere voorbeeld brieven.

Sollicitatiebrief Vrachtwagenchauffeur Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Vrachtwagenchauffeur

Download optie:
Sollicitatiebrief Vrachtwagenchauffeur (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief vrachtwagenchauffeur

1. Afzender

Martijn van der Made
Prinses Irenelaan 97
3016 BS Rotterdam

2. Geadresseerde

Veenendaal Transport en Logistiek
T.a.v. mevrouw Petra Veenendaal
Copernicusstraat 83
3021 BN Rotterdam

3. Plaats en datum

Rotterdam, 15 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature vrachtwagenchauffeur

5. Aanhef

Geachte mevrouw Veenendaal,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik met plezier uw vacature mogen treffen op Stepstone.nl. Zonder enige aarzeling ben ik gaan zitten om mijn interesse en motivatie middels deze brief aan u kenbaar te maken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wie ben jij en wat doe jij momenteel?

Ik ben inmiddels al enkele jaren vrachtwagenchauffeur en doe dit met ontzettend veel plezier. Momenteel werk ik voor een afvalverwerker in Dordrecht en hier haal ik samen met twee beladers elke dag afval op. Ik ben ontzettend trots dat ik hier elke dag mijn steentje bijdraag aan het leefbaar en schoonhouden van deze mooie stad. Ik rijd door de mooiste plekken van Dordrecht en heb fijne collega’s met wie ik samenwerk.

Waarom solliciteer je op deze vacature? Wat spreekt jou aan aan de vacature?

Alleen ben ik nu toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wil graag meer ervaring opbouwen op mijn vakgebied. Oriënterend op de arbeidsmarkt stuitte ik op uw vacature. De werkzaamheden en de organisatie spraken mij ontzettend aan. In het bijzonder vind ik het interessant dat u vermeld dat er gevraagd wordt om in het hele land te rijden en dat de chauffeur een representatieve houding moet hebben omdat er sprake is van contact met klanten. Ik zou het namelijk een welkome afwisseling vinden om door het gehele land te mogen rijden en hierbij ook klantcontact te hebben.

Wat maakt jou zo geschikt om deze vacature te vervullen? Wat zijn jouw eigenschappen? Beschrijf je competenties en maak een koppeling naar de vacature.

Ik ben een erg bekwame vrachtwagenchauffeur met ruimschootse ervaring op de weg. Zo heb ik in mijn huidige werkzaamheden elke dag de uitdaging om door smalle straten te rijden en mijn wagen door scherpe bochten te wringen. Nooit heb ik een ongeval mogen meemaken tot mijn tevredenheid. Ik heb een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel en ik ben stressbestendig. Als afvalophaler en vrachtwagenchauffeur ben ik verantwoordelijk voor de dag planning van mijn wagen en moet ik ervoor zorgdragen dat de werkzaamheden aan het einde van de dag uitgevoerd zijn aan de hand van de planning. Dit betekent dat je, ondanks omstandigheden die voor vertraging kunnen zorgen, zorg moet dragen dat het werk alsnog uitgevoerd wordt zoals gepland.

Ik geniet van het besturen van mijn vrachtwagen en ben ontzettend dankbaar dat ik dit werk mag doen. De afwisseling die u in de vacature vermeldt is iets wat ik als chauffeur heel graag zou willen hebben. Ik ben vriendelijk in de omgang, ik ben sociaal, professioneel en representatief tegenover klanten. Ik ben ervan overtuigd dat ik een uitstekende aanvulling ben als vrachtwagenchauffeur in uw huidige bestand.

8. Afsluiting

Graag zou ik mijn motivatie aan u willen toelichten in een persoonlijk gesprek.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Martijn van der Made

Einde sollicitatiebrief vrachtwagenchauffeur

Sollicitatiebrief Vrachtwagenchauffeur geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief als vrachtwagenchauffeur. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.