Sollicitatiebrief Begeleider Autisme

De sollicitatiebrief begeleider autisme is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Begeleider Autisme
Voorbeeld Sollicitatiebrief Begeleider Autisme

Download optie:
Sollicitatiebrief Begeleider Autisme (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief begeleider autisme

1. Afzender

Laura van den Berg
Karel Appellaan 118
3813 AM Amersfoort

2. Geadresseerde

Utopia Welzijn
T.a.v. mevrouw Judith de Ruiter
Dillenburgstraat 19
3811 LO Amersfoort

3. Plaats en datum

Amersfoort, 13 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature begeleider autisme

5. Aanhef

Geachte mevrouw De Ruiter,

6. Inleiding / Opening

Mijn interesse werd enorm aangewakkerd zojuist na het zien van uw vacature op Jobbird.nl. Ik ben er van overtuigd dat ik u kan helpen om uw zoektocht naar een geschikte kandidaat te vergemakkelijken. Middels deze brief wil ik u dan ook een eerste indruk schetsen over mij als de ideale kandidaat om deze geweldige vacature te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Relevante opleiding? Relevante werkervaring? Licht toe!

Na het afronden van mijn studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de Hogeschool van Amersfoort kon ik gelijk aan de slag bij Gromedus te Apeldoorn. Gromedus is een orthopedagogische onderwijsinstelling waar onderwijs wordt aangeboden aan kinderen in de leeftijd van zes tot zestien jaar met psychosociale problematiek. Een overgroot deel van de doelgroep heeft een diagnose in het autistisch spectrum. Hier werk ik de afgelopen twee jaar met ziel en zaligheid en heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als begeleider. Nu is de tijd aangebroken voor een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die mij verder helpt in mijn groei en ontwikkeling als begeleider autisme.

Wat spreekt jou aan aan de functie en dit vak? Wat is jouw intrinsieke motivatie om te kiezen voor dit beroep? 

Mijn fascinatie voor het autistisch spectrum heeft mij al sinds jongs af aan bezig gehouden. Doordat mijn jongere zus een diagnose heeft met het Asperger Syndroom kwam ik al vrij snel in mijn leven in aanraking met autisme en de vele vormen er van. Ik zag dat er veel onbegrip was voor mensen en voornamelijk jongeren met deze diagnose. Ik wilde hier verandering in brengen. Ik wilde mijn leven wijden om goede zorg en begeleiding te verlenen aan mensen met een diagnose in het autistisch spectrum.

Hoe ga jij te werk? Wat betekent jouw rol in deze functie voor jou? 

In je werk als begeleider speel je een belangrijke rol in het leven van de cliënt. Het is aan jou om te signaleren wat de hindernissen zijn en hoe jij als begeleider een significante bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van je cliënt(en). Dit maakt het werk interessant, het maakt het uitdagend en het geeft een voldoening dat je als begeleider er toe doet in het positief beïnvloeden van iemands levenskwaliteit. Ik bied structuur in het leven van de cliënt, ik ben in staat goed te begrenzen en signaleer op tijd waar ondersteuning noodzakelijk is.

Wat zijn jouw eigenschappen en competenties? Koppel deze aan de vacature en de functie

Mijn kwaliteiten liggen buiten mijn vakinhoudelijke kennis over autisme ook in het feit dat ik erg geduldig ben in mijn werk. Ik neem tijd voor mijn cliënten en communiceer met hen op een heldere manier en ik ben consequent in mijn gedrag jegens de cliënt. Ik sta stevig in mijn schoenen en heb een sterk ontwikkeld empathisch vermogen. Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn kennis, ervaring en competenties een uitstekende begeleider ben. Met ontzettend veel liefde en passie zou ik daarom voor uw instelling willen werken en mijn kwaliteiten ter beschikking willen stellen.

8. Afsluiting

Uiteraard kijk ik er naar uit om mijn motivatie verder te mogen toelichten tijdens een persoonlijk gesprek. In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Laura van den Berg

Einde sollicitatiebrief begeleider autisme

Bovenstaande Sollicitatiebrief Begeleider Autisme geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als begeleider in de zorg. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (zorg en welzijn) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.