Sollicitatiebrief Begeleider Dagbesteding

De sollicitatiebrief begeleider dagbesteding is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Begeleider Dagbesteding Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Begeleider Dagbesteding

Download optie:
Sollicitatiebrief Begeleider Dagbesteding (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief begeleider dagbesteding

1. Afzender

Fleur Frederiks
Parijslaan 33
3043 RT Rotterdam

2. Geadresseerde

Maasland Zorg
T.a.v. mevrouw Anja Noorlander
Louis Couperustraat 54
3011 LA Rotterdam

3. Plaats en datum

Rotterdam, 14 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature begeleider dagbesteding

5. Aanhef

Geachte mevrouw Noorlander,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature op Jobrapido, voor de functie van begeleider dagbesteding, wil ik hiermee graag mijn buitengewone interesse voor deze functie aan u kenbaar maken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Waarom heb je gekozen voor dit beroep? Wat is jouw intrinsieke motivatie? Wat voor opleiding heb je gedaan? Heb je werkervaring of heb je een stage gelopen? Vermeld dit in je brief.

Om in dit vak te kunnen functioneren moet je een passie hebben om een positieve bijdrage te leveren aan het leven van mensen die door een beperking zijn gelimiteerd. Je moet je er volledig van bewust zijn dat jouw bijdrage een significante verandering kan brengen in het verbeteren van de kwaliteit van leven. Helpen om een zinvol bestaan te creëren, het helpen ontwikkelen van vaardigheden en structuur om het leven te vergemakkelijken. Je cliënten kunnen dit immers niet zelfstandig. Jouw rol als begeleider is van evident belang als positieve schakel in dit proces.

Mijn bewustzijn van het hierboven omschreven is mijn drijvende veer om te kiezen voor dit beroep. Mijn gedrevenheid en mijn grenzeloze passie voor mijn vak zijn mijn allesbepalende factoren die er voor zorgen dat ik de beste wil zijn in mijn vak. Recent ben ik afgestudeerd aan het ROC van Rotterdam waar ik de studie Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg niveau 4 met succes heb afgerond. Tijdens mijn studie heb ik een uiterst leerzame stage gelopen bij de GGZ Vierenhoven te Castricum. Mijn stage was niet alleen heel erg leerzaam maar gaf mij ook ontzettend veel voldoening. Ik wist dat ik talent had voor dit beroep en dat ik een geschikt profiel bezat om dit beroep goed uit te kunnen oefenen. Tijdens mijn stage werd dit alleen maar meer bevestigd en groeide mijn overtuiging dat ik voor het juiste beroep had gekozen tot een nog hoger niveau.

Wat spreekt jou aan aan deze vacature? Voldoe je aan de vacature-eisen?

Toen ik uw vacature voorbij zag komen kon mijn blijdschap niet op. De functie is precies waar ik naar op zoek ben en waarvan ik weet dat ik er in zou excelleren. Bovendien spreekt het mij erg aan dat uw instelling dicht bij huis is. Dit is ook een enorme pre voor mijn flexibiliteit en bereikbaarheid dat gewenst is in een dergelijke functie. Uw eisen van de kandidaat voor deze functie sluiten goed aan bij mijn profiel. Helaas heb ik doordat ik een starter en relatief jong ben niet veel ervaring mogen opdoen buiten mijn stage om. Maar mijn leergierige houding, mijn passie en gedrevenheid, mijn vakkennis en positieve instelling compenseren naar mijn mening dit gedeelte van het gevraagde.

Beschrijf jezelf door je competenties en eigenschappen te benadrukken en koppelen aan de functie.

Ik sta stevig in mijn schoenen, geen uitdaging is er mij één te veel. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen om met een positieve instelling mijn bijdrage te leveren aan mijn cliënten. Ik ben ontzettend stressbestendig en straal rust uit in mijn werk. Zowel zelfstandig als in teamverband functioneer ik uitmuntend en ik ben een erg collegiaal in mijn werk. Tevens ben ik creatief en ben ik oplossingsgericht. Mijn carrière in deze functie zou ik graag willen kick-starten in uw instelling. Ik ben er van overtuigd dat ik veel voor uw organisatie kan betekenen.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik u graag mijn motivatie verder willen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Fleur Frederiks

Einde sollicitatiebrief begeleider dagbesteding

Bovenstaande Sollicitatiebrief Begeleider Dagbesteding geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als begeleider in de zorg. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (zorg en welzijn) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.