Sollicitatiebrief Ambulant Begeleider

De sollicitatiebrief ambulant begeleider is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Ambulant Begeleider
Voorbeeld Sollicitatiebrief Ambulant Begeleider

Download optie:
Sollicitatiebrief Ambulant Begeleider (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief ambulant begeleider

1. Afzender

Julia van Praag
Columbusstraat 194
3436 LP Nieuwegein

2. Geadresseerde

Laventa Zorg
T.a.v. de heer Gerrit Boskamp
Spinozalaan 7
3433 TS Nieuwegein

3. Plaats en datum

Nieuwegein, 13 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature ambulant begeleider

5. Aanhef

Geachte heer Boskamp,

6. Inleiding / Opening

Mijn interesse werd enorm gewekt na het zien van uw vacature op Monsterboard.nl. Onderstaand zal ik u mijn motivatie en overtuiging, waarom ik een ideale kandidaat ben om deze vacature te vervullen, willen toelichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Relevante opleiding? Licht toe! Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Met een relevante afgeronde vooropleiding, een grenzeloze positieve houding en een enorme dosis gedrevenheid klop ik bij u aan om mijn passie voor het begeleiden van hulpbehoevenden te mogen uitoefenen. Tijdens het oriënteren naar loopbaanmogelijkheden op de middelbare school wist ik het! Ik wilde begeleider worden van verstandelijk gehandicapten. Deze doelgroep wist mij altijd te boeien en ik had er een buitengewone affiniteit mee. Ik wilde in de toekomst mijn carrière inrichten om deze doelgroep heen. Het was een zeer bewuste keuze om vervolgens Sociaal Pedagogisch Hulpverlening te studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Door mijn oprechte interesse, affiniteit met het beroep en met mijn toekomstperspectief in het vooruitzicht heb ik ook mijn studie met vlag en wimpel kunnen afronden.

Heb je ervaring opgedaan in deze functie? Stage gelopen? Licht toe. Wat heb je er van geleerd?

In de laatste fase van mijn studie heb ik stage gelopen bij de Justitiële Jeugdinrichting te Soest. Hier heb ik mogen werken met jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Het was een uiterst uitdagende stage en je moest stevig in je schoenen staan om in deze functie pedagogische vooruitgangen te boeken. Ik heb ongelofelijk veel geleerd tijdens mijn stage en ervaringen opgedaan waar ik de rest van mijn carrière veel aan zal hebben.

Waarom ben jij uitermate geschikt om deze vacature te vervullen? Wat zijn jouw eigenschappen?

Nu ik afgestudeerd ben en mijn loopbaan wil gaan kick-starten ben ik op zoek naar een uitdaging die het best bij mijn vaardigheden en competenties fit. Een uitdaging die ik graag met beide handen wil aangrijpen en waarvan ik weet dat ik er beroepsmatig enorm in zal excelleren heb ik gevonden in uw vacature. Ik heb daarbij uw hulp nodig om met elkaar kennis te maken. Na onze kennismaking ben ik ervan overtuigd dat we een commitment zullen aangaan om een vruchtbare toekomst tegemoet te gaan waarin we de cliënt verder kunnen helpen met een positieve bijdrage die we kunnen leveren wat hun levenskwaliteit zal doen verbeteren.

Ik ben enthousiast, positief, zelfstandig in mijn werk. Tevens ben ik flexibel, creatief en heb ik een proactieve werkhouding. Onregelmatige diensten werken is voor mij helemaal geen probleem ik vind het juist erg prettig in vergelijking met een negen tot vijf baan. Graag zou ik mijn vaardigheden en kennis willen inzetten in uw organisatie.

8. Afsluiting

In ons kennismakingsgesprek zal ik u mijn motivatie en geschiktheid verder willen toelichten. Ik zie daarom uw uitnodiging met blijdschap tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Julia van Praag

Einde sollicitatiebrief ambulant begeleider

Bovenstaande Sollicitatiebrief Ambulant Begeleider geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als begeleider in de zorg. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (zorg en welzijn) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.