Sollicitatiebrief Assistent Begeleider

De sollicitatiebrief assistent begeleider is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is geschreven voor de pas afgestudeerde assistent begeleider. De sollicitant in deze motivatiebrief is een starter op de arbeidsmarkt met geen tot weinig werkervaring als (assistent) begeleider.

Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Assistent Begeleider Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Assistent Begeleider

Download optie:
Sollicitatiebrief Assistent Begeleider (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief assistent begeleider

1. Afzender

Anna Smit
Steenovenpad 77
6203 BS Maastricht

2. Geadresseerde

De Vierkant
T.a.v. mevrouw Nicolette Vos
Schubertkade 9
6204 BW Maastricht

3. Plaats en datum

Maastricht, 12 maart 2017

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature assistent begeleider

5. Aanhef

Geachte mevrouw Vos,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik uw vacature op Indeed.nl gezien en dit heeft mijn interesse enorm gewekt. Ik ben daarom meteen aan de slag gegaan om mijn motivatie middels deze brief aan u toe te lichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding afgerond? Heb je werkervaring? Zo ja, licht toe. Waarom heb je gekozen voor dit vak?

Onlangs heb ik mijn diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 3 behaald aan het Piet Mondriaan College te Sittard. Tevens heb ik een zeer leerzame en ontzettend fijne stage mogen lopen in de laatste fase van mijn studie. Dit heb ik mogen doen bij Vitalis Next Level in Roermond. Hier heb ik mogen helpen als assistent begeleider van ouderen die lijden aan dementie. Ik heb er erg veel geleerd maar ook heeft dit werk mij erg geïnspireerd. Ouderen die lijden aan deze verschrikkelijke ziekte helpen een waardig bestaan te leiden heeft mij bevestigd dat mijn keuze om in de zorgsector te werken een uitstekende beslissing was. Het geeft een enorme voldoening elke dag om dit werk te mogen beoefenen en weten dat je inzet leidt tot een positieve inbreng in het verbeteren van de levenskwaliteit van je cliënten.

Beschrijf jouw intrinsieke motivatie waarom je voor deze sector en dit beroep hebt gekozen.

Zo zijn er allerlei doelgroepen die onze begeleiding en hulp nodig hebben in onze maatschappij. Niet alleen ouderen met dementie. Maar ook mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zoals uw doelgroep. Het mogen werken met deze doelgroep spreekt mij het meest aan in het spectrum van hulpbehoevenden. Ik denk dat ik een wezenlijk verschil kan maken in mijn functie om het leven aangenamer te maken voor deze mensen. Dit gegeven maakt mij enthousiast en drijft mij om zo goed mogelijk mijn best te doen om dat verschil te realiseren.

Wat zijn jouw eigenschappen en competenties? Koppel deze aan de vacature en functie.

Mijn omgeving zou mij het best omschrijven als een heel erg leergierige, meelevende en zeer communicatief vaardige persoon. Ik ben erg gesteld op het helpen van mensen en in het bijzonder mensen die helaas dit niet zelfstandig kunnen doen. Ik ben zorgzaam, ik heb een oog voor detail en passie voor mijn werk. Ik straal rust uit en wek snel vertrouwen op bij mijn cliënten. Creatief zijn en oplossingsgericht denken zijn competenties van mij die mij erg goed maken in mijn werk. Ik geef om mensen en zie het als mijn missie om bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van hulpbehoevenden.

Wat spreekt jou aan aan deze specifieke werkgever? Doe je research en probeer dit kort en bondig toe te lichten in je brief.

Wat mij heel erg aanspreekt aan uw organisatie is dat u uw werknemers helpt om continu fris te blijven in het vak door allerlei trainingen. Van mindfulness tot coaching, net wat de begeleider nodig heeft om zich verder te ontplooien zoals u het beschrijft. Deze betrokkenheid bij uw werknemers schept loyaliteit en waardering. Dit stel ik heel erg op prijs en dit maakt u voor mij een erg plezante werkgever om voor te mogen werken.

8. Afsluiting

Graag zou ik mijn ziel en zaligheid in mijn werk willen insteken in uw geweldige organisatie. Om samen te werken aan een positieve morgen voor onze cliënten. Ik hoop hiermee een kort maar krachtige indruk te hebben gegeven over mij als aanwinst in uw organisatie. Ik kijk er naar uit om mijn motivatie verder toe te lichten middels een kennismakingsgesprek.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Anna Smit

Einde sollicitatiebrief assistent begeleider

Bovenstaande Sollicitatiebrief Assistent Begeleider geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als begeleider in de zorg. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (zorg en welzijn) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.