Sollicitatiebrief Begeleider Verstandelijk Gehandicapten

De sollicitatiebrief begeleider verstandelijk gehandicapten is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is geschreven voor de pas afgestudeerde begeleider verstandelijk gehandicapten. De sollicitant in deze motivatiebrief is een starter op de arbeidsmarkt met geen tot weinig werkervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg.

Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren.

Sollicitatiebrief Begeleider Verstandelijk Gehandicapten Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Begeleider Verstandelijk Gehandicapten

Download optie:
Sollicitatiebrief Begeleider Verstandelijk Gehandicapten (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief begeleider verstandelijk gehandicapten

1. Afzender

Sanne de Vries
Abraham Kuyperstraat 97
2313 AR Leiden

2. Geadresseerde

De Nieuwe Wereld
T.a.v. mevrouw Linda de Boer
Sweelincklaan 9
2304 SG Leiden

3. Plaats en datum

Leiden, 11 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature begeleider verstandelijk gehandicapten

5. Aanhef

Geachte mevrouw De Boer,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature op Indeed.nl wil ik bij deze mijn interesse in de functie van begeleider verstandelijk gehandicapten aan u kenbaar maken. Mijn motivatie en overtuiging waarom ik de juiste kandidaat ben om deze vacature te vervullen zal ik u nader toelichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding afgerond? Heb je werkervaring? Zo ja, licht toe. Waarom heb je gekozen voor dit vak?

Onlangs ben ik afgestudeerd aan het ROC van Leiden. Hier heb ik de studie Begeleider Gehandicaptenzorg niveau 4 met succes behaald. Als verplicht onderdeel van mijn studie heb ik een uiterst leerzame stage mogen lopen op een zorgboerderij en heb ik met mensen mogen werken met een verstandelijke handicap. Mijn stage heeft mijn overtuiging dat ik gekozen heb voor deze studie en loopbaan enorm versterkt. Het geeft mij ongelofelijk veel voldoening om te mogen werken als begeleider voor deze doelgroep.

Wat trekt jou aan aan deze functie en dit beroep? 

Ik ben ontzettend gemotiveerd en wil zo snel mogelijk aan de slag als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Als begeleider heb ik mogen ervaren wat voor enorme toegevoegde waarde je hebt in het leven van je cliënten. Mijn cliënten zo zelfstandig mogelijk laten leven en hun levenskwaliteit verbeteren is een doel dat ik te allen tijde nastreef. Het opstellen van een begeleidingsplan en het aanpassen aan de individuele situaties waarbij ondersteuning op maat wordt gemaakt is een belangrijke doel in mijn werk. Ik draag zorg aan het creëren van een vertrouwensband zodat mijn cliënten zich veilig en vertrouwd voelen met mij.

Wat zijn jouw competenties? Wat maakt jou geschikt om deze vacature te vervullen?

In mijn werk komen mijn natuurlijke competenties en vaardigheden ontzettend goed van pas. Ik ga zorgvuldig te werk, ik communiceer op een duidelijk en heldere wijze en ik ben creatief wat zich uit in het altijd vinden van een creatieve oplossing. Door mijn inlevingsvermogen kan ik mij vaak erg goed verplaatsen in de wensen van mijn cliënten. Het bedenken en organiseren van activiteiten, in groepsverband of individueel, kan ik erg goed en dit doe ik dan met erg veel plezier. Met mijn oprechte betrokkenheid creëer ik vertrouwen en schep een band met mijn cliënten. Dit werk is mijn passie! Daarom zou ik graag mijn passie willen uiten in mijn werk als begeleider in uw organisatie.

8. Afsluiting

Ik hoop hiermee een goede eerste indruk te hebben gegeven. In een persoonlijk gesprek zou ik u mijn motivatie verder willen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Sanne de Vries

Einde sollicitatiebrief begeleider verstandelijk gehandicapten

Bovenstaande Sollicitatiebrief Begeleider Verstandelijk Gehandicapten geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als begeleider in de zorg. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (zorg en welzijn) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.