Sollicitatiebrief Docent HBO

De sollicitatiebrief docent HBO werktuigbouwkunde is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent HBO Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent HBO Werktuigbouwkunde

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent HBO Werktuigbouwkunde (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent hbo

1. Afzender

Jeroen de Vries
Kardinaal Lambrosisstraat 278
4822 AJ Breda

2. Geadresseerde

Hogeschool van het Zuiden
T.a.v. mevrouw Marga Bilthoven
Prinses Dianalaan 74
5611 AC Eindhoven

3. Plaats en datum

Breda, 13 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent HBO Werktuigbouwkunde

5. Aanhef

Geachte mevrouw Bilthoven,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik op Stepstone.nl uw vacature voor de functie van docent werktuigbouwkunde mogen bezichtigen. Enorm geënthousiasmeerd en met een buitengewone gedrevenheid wil ik graag deze kans aangrijpen om deze vacature te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wie ben jij? Wat heb je gedaan? Wat zijn je afgeronde opleidingen? Heb je werkervaring? Zo ja, licht toe. 

Na mijn studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven ben ik direct aan het werk gegaan als ingenieur bij Philipix. Hier heb ik de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier gewerkt. Het was een ontzettend leerzame en fijne periode waarin ik heel erg leuke ervaringen heb mogen opbouwen. Ik heb hier gewerkt aan de ontwikkeling van meerdere geweldige producten van Philipix. Een van de meest prestigieuze producten waar ik aan heb meegeholpen bij het ontwikkelen is de Plasma 4D High Definition Cam. Ik ben heel erg trots dat ik als ingenieur bij heb gedragen aan de ontwikkeling van dergelijke hoogstaande producten.

Mijn periode als ingenieur bij Philipix was een prachtige tijd waar ik met erg veel plezier naar terugkijk. Plezierig, leerzaam, enerverend maar ook ontzettend veeleisend. Zestig tot tachtig-urige werkweken waren meer regel dan uitzondering. Dit heb ik niet als last ervaren gezien ik mijn werk met passie en plezier verrichte. Ik ben alleen nu toe aan nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar ik mijn vak levendig kan houden en mijn ervaringen en kennis kan overdragen. Vooral het overdragen van kennis aan jongeren spreekt mij ontzettend aan.

Waarom heb je voor het onderwijs gekozen? Wat maakt jou een goede docent? Wat maakt jou uniek?

Werken aan het ontwikkelen van goede ingenieurs door hen te inspireren, motiveren en voor te bereiden op een geweldige toekomst. Innovatie is de drijvende kracht achter vooruitgang. Het delen van mijn ervaring en kennis zal bijdragen aan de ontwikkeling van een generatie van ingenieurs die innoverend en vakkundig de vooruitgang van de techniek zullen voortzetten.

Ik beschik over een hoge mate van deskundigheid, ik zet aan tot kritisch denken en stimuleer mijn studenten om het maximale uit zich zelf te halen. Verder ben ik communicatief vaardig, proactief en betrokken bij mijn studenten. Helaas heb ik momenteel geen Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid maar ik ben meer dan gewillig om deze te behalen.

8. Afsluiting

Graag zou ik mijn intrinsieke motivatie verder willen toelichten middels een persoonlijk gesprek. Ik zie uw uitnodiging met plezier tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Jeroen de Vries

Einde sollicitatiebrief docent hbo werktuigbouwkunde

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent HBO Werktuigbouwkunde geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.