Sollicitatiebrief Docent MBO

De sollicitatiebrief docent MBO economische vakken is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent MBO Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent MBO Economische Vakken

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent MBO Economische Vakken (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent mbo

1. Afzender

Marco Bakker
Amalia van Solmslaan 194
1503 AT Zaandam

2. Geadresseerde

Romanov MBO College
T.a.v. mevrouw Patricia Minco
Jakartaplein 13
1501 AB Zaandam

3. Plaats en datum

Zaandam, 14 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Economische Vakken

5. Aanhef

Geachte mevrouw Minco,

6. Inleiding / Opening

Met interesse las ik uw vacature op Monsterboard.nl waarin vermeld stond dat u op zoek bent naar gemotiveerde docent Economische Vakken. Niet alleen ben ik erg gemotiveerd maar ook erg vakbekwaam en gepassioneerd om de lesstof over te brengen aan studenten. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ik uitermate geschikt ben om deze vacature tot tevredenheid te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat zijn je kwalificaties? Wat heb je gestudeerd? Waarom heb je voor het onderwijs gekozen? 

Na mijn studie Management, Economie en Recht aan de Hogeschool van Rotterdam afgerond te hebben heb ik aansluitend een kopopleiding gevolgd om een tweedegraads bevoegdheid tot docent te behalen. Deze opleiding heb ik met succes weten af te ronden aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Tijdens mijn opleiding Management, Economie en Recht wist ik het zeker, ik wilde docent worden.

Voor de klas staan en jongeren klaarstomen voor hun toekomstige professie met als doel een gedegen voorbereiding op het werkzame leven. Inspireren, motiveren en kennis bij brengen. Dat zijn doelstellingen die mij een gedreven en een gepassioneerd docent maken. Tijd nemen voor je studenten, detecteren van struikelblokken en deze wegnemen zodat iedere student het maximale uit zichzelf kan halen. Ik ben ervan overtuigd dat de sleutel tot een gemotiveerde leerling een gemotiveerde docent is. Wij als docenten hebben een allesbepalende rol in de zelfontplooiing van de student. Dit is een verantwoordelijkheid waar ik mij volledig bewust van ben en waarbij ik er alles aan zal doen om deze rol naar behoren te vervullen.

Waarom solliciteer je op deze vacature? Wat wil je bereiken?

Als docent werk ik gestructureerd, ik ben daadkrachtig en ik weet makkelijk een professionele relatie op te bouwen met mijn studenten. Ik heb in het bijzonder een affiniteit met het beroepsonderwijs. Voor vele studenten is dit de laatste fase van het studentenleven, velen zullen het studentenleven verlaten om het werkzame leven te betreden na het afstuderen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hen alle gereedschappen zal aanleveren van mijn vakgebied zodat zij een prachtige toekomst kunnen opbouwen.

8. Afsluiting

Uiteraard verheug ik mij op een kennismakingsgesprek om mijn motivatie en geschiktheid voor de functie verder toe te lichten. Uw uitnodiging hiervoor zie ik dan met belangstelling tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Marco Bakker

Einde sollicitatiebrief docent MBO (Economische Vakken)

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent MBO Economische Vakken geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.