Sollicitatiebrief Docent

De Sollicitatiebrief Docent is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent

1. Afzender

Gerard Vos
Nostradamuslaan 26
2803 PS Gouda

2. Geadresseerde

O.B.S. Michiel de Ruyter
T.a.v. mevrouw Maaike van Alphen
Californiastraat 16
2801 HS Gouda

3. Plaats en datum

Gouda, 11 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Docent Maatschappijwetenschappen

5. Aanhef

Geachte mevrouw Van Alphen,

6. Inleiding / Opening

Aanleiding voor deze brief is uw vacature die ik zojuist tegengekomen ben op Meesterbaan.nl. U bent op zoek naar een docent Maatschappijwetenschappen die aansluit op uw onderwijsvisie en deze meldt zich hierbij gewillig aan.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat zijn je kwalificaties? Heb je een relevante opleiding? Heb je werkervaring als docent?

Na het afronden van mijn master Lerarenopleiding Maatschappijleer aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam ben ik aan de slag gegaan als docent Maatschappijleer voor een detacheringsbureau gespecialiseerd in het onderwijs. Hierdoor heb ik op verschillende scholen tijdelijk mogen werken als docent Maatschappijleer. In relatief korte tijd heb ik Maatschappijwetenschappen mogen doceren aan verschillende groepen scholieren op verschillende soorten onderwijsinstellingen. Deze periode heb ik als uiterst leerzaam ervaren. Beginnende docenten zou ik het ook aanraden om via deze weg de arbeidsmarkt te betreden om hun vak uit te oefenen. Op deze wijze heb ik meer mogen leren over de verschillende soorten visies op onderwijs die worden gehanteerd op scholen. Ook het feit dat je op deze wijze in aanraking komt met een enorme diversiteit aan scholieren en hun specifieke wensen en leerwijzen is uiterst leerzaam geweest voor mij.

Waarom zou je graag willen werken bij deze onderwijsinstelling? 

Uw visie op het onderwijs is er één naar mijn hart en hier vind ik mijzelf daarom ook goed in terug. Ik ben ervan overtuigd dat leerlingen ruimte moeten krijgen om zich te oriënteren, verantwoordelijkheid op zich te nemen maar aan de andere kant ook heel erg goed begeleid moeten worden door docenten. Graag zou ik mijn vaardigheden als docent willen toepassen om scholieren uitstekend te kunnen begeleiden, hen op een zo creatieve en boeiende manier mijn vak te onderwijzen.

Beschrijf jezelf als docent. Hoe ga jij te werk? Wat zijn jouw kenmerken?

Ik ben erg gemotiveerd en voel een oprechte liefde om voor de klas te zijn. Jongeren zijn de toekomst en zij verdienen het daarom ook om zo professioneel mogelijk begeleid te worden door vakkundige, inspirerende en betrokken docenten. Zo een docent meld zich nu bij u aan in mijn persoon! Ik begrijp de scholier en weet deze zodanig te motiveren zodat ik de optimale potentie uit hen naar voren haal. Geduldig, communicatief vaardig en continu in ontwikkeling om originele ideeën en methoden te creëren voor een optimale leerervaring voor mijn leerlingen.

8. Afsluiting

Een eerste indruk heeft u van mij hopelijk middels deze brief. Om mijn motivatie, ervaringen en mijn geschiktheid verder toe te lichten stel ik voor om een afspraak in te plannen voor een persoonlijk gesprek. Ik kijk met plezier uit naar uw uitnodiging.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Gerard Vos

Einde sollicitatiebrief docent

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.