Sollicitatiebrief Docent Nederlands

De sollicitatiebrief docent Nederlands is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent Nederlands Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Nederlands

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Nederlands (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent Nederlands

1. Afzender

Robert Mulder
Willem de Zwijgerlaan 194
3819 SW Amersfoort

2. Geadresseerde

Scholengemeenschap Berkhout
T.a.v. mevrouw Petra de Graaf
Adelheidplein 13
3811 ET Amersfoort

3. Plaats en datum

Amersfoort, 12 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Docent Nederlands

5. Aanhef

Geachte mevrouw De Graaf,

6. Inleiding / Opening

Uw vacature op Meesterbaan.nl heeft mijn interesse enorm gewekt. Uw visie op onderwijs vind ik bijzonder aantrekkelijk en dit spreekt mij erg aan. Ik vond het prachtig om het volgende te lezen op uw website; “Als moderne educatieve instelling moedigen wij vernieuwingsexperimenten en zelforganisatie aan en zien we fouten maken als onderdeel van het leerproces”. Dit is een visie waar ik mij ontzettend in kan vinden en daarom ook met toewijding bij aan zou willen sluiten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat zijn je kwalificaties? Wat heb je gestudeerd? Waarom heb je gekozen voor dit vak? Waarom het onderwijs?

Mijn opleiding docent Nederlands tweedegraads heb ik met succes afgerond aan de Universiteit van Utrecht in oktober 2017. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor taal en dan voornamelijk de Nederlandse taal. Vooral mijn passie om de schoonheid van deze taal aan toekomstige generaties door te geven is een drijvende kracht geweest om docent Nederlands te willen worden. Als de appel rijp is, valt hij. Deze bevlogen en gemotiveerde docent is nu dan ook klaargestoomd, na het voltooien van zijn opleiding, om zijn kennis en passie over te dragen aan toekomstige generaties.

Op de fundamenten steunt het hele gebouw. Dit is vooral van toepassing voor de Nederlandse taal in ons land natuurlijkerwijs. Iemand die de taal goed machtig is kan zichzelf schriftelijk en mondeling beter uitdrukken. Dit zal verregaande positieve consequenties hebben voor de toekomst van de scholieren. Zowel tijdens hun studieleven, hun carrière en ook in hun privéleven zullen zij er baat bij hebben als ze de Nederlandse taal bovengemiddeld machtig zijn. Ik zal op een aangename manier mijn klas inspireren, motiveren en de schoonheid van onze taal doceren zodat ze elke week uitkijken naar het vak Nederlands in hun lesrooster.

Wat voor docent Nederlands ben jij? Wat is jouw werkwijze? Hoe ga jij te werk?

Ik zie mijzelf als gepassioneerd en verfrissend. Dit vertaalt zich in mijn ambitie om mijn liefde voor de Nederlandse taal over te brengen op een moderne, plezierige maar vooral educatieve manier aan toekomstige generaties. Niet stoffig maar boeiend! Elke les weer. Ik ben in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden en ben erg geduldig van aard. Belangrijk is het om informatie op een pakkende manier over te brengen waarbij de ontvanger de boodschap duidelijk en overzichtelijk absorbeert. Daarnaast is het ook belangrijk om een luisterend oor te zijn voor je leerlingen, je moeilijkheden en problemen identificeert en bijstuurt en extra aandacht geeft waar dit nodig is.

8. Afsluiting

Met ontzettend veel plezier wil ik mij graag beschikbaar stellen om voor uw scholengemeenschap aan de slag te gaan als docent Nederlands. Graag zou ik mijn motivatie verder willen toelichten middels een persoonlijk gesprek.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Robert Mulder

Einde sollicitatiebrief docent nederlands

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Nederlands geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.