Sollicitatiebrief Docent Engels

Hieronder presenteren wij de Sollicitatiebrief Docent Engels. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Docent Engels
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Engels

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Engels (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent engels

1. Afzender

Karin Mulder
Prins Frisostraat 276
7555 BT Hengelo

2. Geadresseerde

Scholengemeenschap Batavia
T.a.v. de heer Karel Klinkenberg
Merwedelaan 7
7554 GT Hengelo

3. Plaats en datum

Hengelo, 14 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Docent Engels

5. Aanhef

Geachte heer Klinkenberg,

6. Inleiding / Opening

Mijn belangstelling werd immens gewekt op het moment dat ik uw vacature op Meesterbaan.nl voorbij zag komen. Ik meld mij daarom met plezier aan om als docent Engels in uw scholengemeenschap aan de slag te gaan.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat spreekt jou aan aan dit vak? Probeer op een creatieve manier je passie voor het vak over te brengen in je motivatie.

De Engelse taal is naar mijn mening de mooiste en belangrijkste taal van de wereld. Het is de meest gebruikte taal in de wereld en de voertaal van twee mensen die niet dezelfde moedertaal spreken. Met bijna een half miljard mensen die het Engels hebben als moedertaal en nog eens meer dan een half miljard mensen die het spreken als tweede taal is het de belangrijkste taal van de wereld.

Mijn fascinatie voor deze rijke taal die de wereld grote schrijvers, zoals William Shakespeare, Jane Austen, de Brontë zusters en Charles Dickens om maar een paar te noemen, heeft geschonken begon allereerst op de middelbare school. Het was op het VWO waar ik door toedoen van mijn lerares Engels, mevrouw Verbeet, besmet werd met de liefde voor deze prachtige taal. Zij doceerde de Engelse taal met zoveel passie en bevlogenheid dat niet alleen ik maar vele andere medescholieren het een genot vonden om haar lessen te volgen. Niet alleen het overdragen van haar kennis maar ook de aangename manier hoe zij dit deed heeft mij ontzettend geïnspireerd. Het is dus als docent niet alleen belangrijk dat je er voldoende kennis over bezit maar ook hoe je deze kennis overdraagt aan anderen.

Wat maakt jou een geweldige kandidaat om de vacature te vervullen? Wat zijn jouw competenties?

Ik ben ontzettend gemotiveerd om deze taal op een leerzame en plezierige manier te doceren aan mijn leerlingen. Ik ben erg geduldig, ik heb een passie om voor de klas te staan en ik ben in het bezit van bovengemiddelde communicatieve vaardigheden om mijn kennis over te dragen aan toekomstige generaties. Mijn creativiteit en enthousiasme zal ik dagelijks inzetten om op een aantrekkelijk en inventieve manier mijn leerlingen de Engelse taal te leren.

8. Afsluiting

Mijn hart ligt in het onderwijs. Graag zou ik de jeugd willen enthousiasmeren om mijn vak met plezier te volgen en de Engelse taal bovengemiddeld te beheersen. En graag zou ik dit willen doen in uw scholengemeenschap. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie verder willen toelichten en u mijn enthousiasme en kundigheid willen tonen.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Karin Mulder

Einde sollicitatiebrief docent engels

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Engels geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld onderwijs sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.