Sollicitatiebrief Docent Duits

De Sollicitatiebrief Docent Duits is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent Duits Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Duits

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Duits (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent Duits

1. Afzender

Fred de Wit
Willem de Zwijgerlaan 194
1017 BA Amsterdam

2. Geadresseerde

Romanov College
T.a.v. mevrouw Marga Mijnenveld
Surinameplein 13
1011 AB Amsterdam

3. Plaats en datum

Amsterdam, 12 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Duits

5. Aanhef

Geachte mevrouw Mijnenveld,

6. Inleiding / Opening

Het belang van de Duitse taal in ons land is onmiskenbaar belangrijk. Zo ook het belang van gemotiveerde, vakkundige en gepassioneerde docenten Duits die de vaardigheid om deze taal te beheersen overdragen aan toekomstige generaties. Daarom stel ik mij met trots en blijdschap beschikbaar om de vacature, docent Duits, te vervullen die ik van uw scholengemeenschap heb mogen bezichtigen op Meesterbaan.nl.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat spreekt jou aan aan dit vak? Waarom maakt dit vak zo bijzonder voor jou?

De Duitse taal maakt een opmars in ons land na een teruggang te hebben doorgemaakt in de jaren tachtig en negentig. Het doet mij deugd om deze ontwikkeling te mogen detecteren. De taal van onze Oosterburen is niet alleen een prachtige taal met een rijke geschiedenis maar ook een enorm belangrijke taal voor ons bedrijfsleven omdat Duitsland onze grootste handelspartner is.

Welke kwalificaties heb je? Welke studies heb je afgerond?

Graag zou ik mij willen inzetten om scholieren op een leuke en educatieve manier het Duits te leren. Na het afronden van mijn bachelor Germanistiek aan de Universiteit van Amsterdam heb ik aan dezelfde universiteit een tweejarige master lerarenopleiding met succes afgerond. In mijn tweede jaar heb ik een zeer leerzame stage van zes maanden mogen lopen bij het Goethe Instituut te Amsterdam. Ik vond het een geweldige ervaring om voor de klas te staan. Mijn studenten waren voornamelijk volwassenen die om uiteenlopende redenen geïnteresseerd waren om de Duitse taal te leren.

Heb je werkervaring? Vermeld dit in je brief. Beschrijf tevens jouw manier van onderwijzen.

Na mijn studie heb ik op verschillende scholengemeenschappen als invalkracht op detacheringsbasis gewerkt en kennis gemaakt met verschillende visies in het onderwijs. Ik doceer Duits op een interactieve wijze waarbij ik een vernieuwende en verfrissende methode hanteer en betrokkenheid bij mijn leerlingen weet te realiseren. Ik luister naar de leerlingen en werk aan een wijze om hen te motiveren en te betrekken in het leerproces. Ik geef hen vertrouwen door ze verantwoordelijkheid te geven, tegelijkertijd draag ik zorg voor een zo goed mogelijke begeleiding.

8. Afsluiting

Als docent ben ik gepassioneerd, vakkundig en gemotiveerd. Ik hou ervan om met jongeren te werken en hen op een aangename manier de taal te leren beheersen. Met ontzettend veel plezier zou ik deze uitdaging willen aangrijpen om te werken als docent Duits op uw scholengemeenschap. Graag zou ik daarom een persoonlijk gesprek willen met u om mijn motivatie en deskundigheid verder te mogen toelichten. In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Fred de Wit

Einde sollicitatiebrief docent duits

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Duits geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.