Sollicitatiebrief Docent Frans

Hieronder presenteren wij de Sollicitatiebrief Docent Frans. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Frans
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Frans

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Frans (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent Frans

1. Afzender

Rozemarijn van Dijk
Marco Polostraat 45
8014 BS Zwolle

2. Geadresseerde

Scholengemeenschap Beerenvreugd
T.a.v. mevrouw Anneke de Vries
Michiel de Ruyterkade 8
8015 TR Zwolle

3. Plaats en datum

Zwolle, 15 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Frans

5. Aanhef

Geachte mevrouw De Vries,

6. Inleiding / Opening

Zojuist ben ik uw vacature voor de functie van docent Frans tegengekomen op Meesterbaan.nl. Bij deze wil ik mij beschikbaar stellen om deze vacature te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Start je motivatie met originaliteit. 

Al jaren vindt er in ons land een onprettige ontwikkeling plaats. De Franse taal wordt steeds minder populair en steeds minder Nederlanders spreken de taal. Dit is een heel erg spijtige ontwikkeling voor een Francofiel zoals ik maar ook voor het gehele land.

Volgens exporteursvereniging Fenedex loopt het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljarden euro’s aan kansen mis doordat er steeds minder mensen in het bedrijfsleven het Frans machtig zijn. Niet alleen op zakelijk vlak is dit fenomeen zichtbaar maar ook op andere gebieden. Zo was het in het nieuws dat Nederlandse militairen slechte communicatielijnen hadden door de taalbarrière in Mali waar ze samen met de Franse strijdkrachten een vredesmissie hebben.

Wat is jouw intrinsieke motivatie om voor het onderwijs te kiezen? Waarom met name dit vak? Wat voor onderwijzer ben jij?

De Franse taal is prachtig, ze is sexy en ze is rijk aan een geweldige literaire geschiedenis. Het is tijd dat docenten Frans dit vak weer aantrekkelijk maken voor de jongeren. Als alle externe factoren het mogelijk maken dat de Franse taal impopulair wordt dan is de taak aan ons als docenten Frans om animo voor de taal te creëren.

Ik ben een docent met ongelofelijk veel liefde voor mijn vak. Mijn passie voor de taal kan ik niet voor mij houden en deze wil ik heel graag delen met anderen. Mijn werkwijze is onorthodox en inspirerend. Niet alleen breng ik kennis over en draag ik er zorg voor dat het lescurriculum wordt gevolgd maar ik zorg er ook voor dat de schoonheid van deze mooie taal de leerlingen veroverd. Dit doe ik met humor, creativiteit en een aantrekkelijke vorm van lesgeven.

Engagement! Dit van oorsprong Franse woord dat in onze taal is overgenomen is heel erg van toepassing op mijn doelstelling als leraar Frans. Leerlingen zich betrokken laten voelen en op een aangename manier hen de taal te leren dat is mijn missie en dat is mijn passie.

8. Afsluiting

Met ontzettend veel plezier wil ik graag mijn vaardigheden als docent Frans inzetten om deze vacature te vervullen op uw school. In een persoonlijk gesprek zou ik mijn motivatie kunnen toelichten en hier kijk ik met genot naar uit.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Rozemarijn van Dijk

Einde sollicitatiebrief docent Frans

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Frans geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld onderwijs sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.