Sollicitatiebrief Docent Wiskunde

De sollicitatiebrief docent wiskunde is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Docent Wiskunde Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Docent Wiskunde

Download optie:
Sollicitatiebrief Docent Wiskunde (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief docent wiskunde

1. Afzender

Ruben van Vliet
Javastraat 93
3042 FG Rotterdam

2. Geadresseerde

O.S.G. De Regenboog
T.a.v. mevrouw Karin Hoekstra
Prinsenkwartier 64
3076 CD Rotterdam

3. Plaats en datum

Rotterdam, 12 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature docent Wiskunde

5. Aanhef

Geachte mevrouw Hoekstra,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature op Onderwijspost.nl, voor de functie van docent Wiskunde, wil ik hiermee graag mijn buitengewone interesse voor deze functie aan u kenbaar maken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wie ben jij? Wat maakt jou uniek als docent Wiskunde? Wat drijft jou? Waarom sta jij graag voor de klas?

Ik ben geen Christiaan Huygens en ook geen Pythagoras. Wel ben ik een frisse en gepassioneerde wiskundige die een enorme liefde heeft voor zijn vak. Vooral het lesgeven, voor de klas staan en aan jongeren kennis overdragen is hetgeen wat mij het meest drijft in mijn leven.

Wiskunde is geen saai vak alhoewel scholieren het vaak zo kunnen ervaren. Scholieren moeten het vak niet volgen omdat het verplicht is in hun curriculum maar omdat ze de schoonheid ervan kunnen leren appreciëren. Wiskunde is een vak dat essentieel is voor scholieren die bijvoorbeeld een technische- of economische vervolgopleiding gaan volgen na de middelbare school. Daarom is het belangrijk dat zij op een vakkundige wijze worden klaargestoomd voor hun toekomst. Ik ben een docent die wiskunde op een aantrekkelijke manier doceert. Op een interactieve wijze met real-life voorbeelden uit de praktijk laat ik mijn leerlingen kennis maken met elementen uit de wiskunde. Ik zorg ervoor dat ze betrokken raken in de materie en dat ze excelleren in het vak.

Beschrijf je competenties en wat jou onderscheidt van de overige kandidaten. Hoe ga jij te werk?

Technische vooruitgang is mogelijk dankzij de wiskunde. Het is van levensbelang voor de maatschappij dat er voldoende mensen goed worden opgeleid in de wiskunde. Ik ga inspirerend te werk bij het overdragen van kennis. Luisterend naar mijn leerlingen hou ik nauwlettend in de gaten waar er struikelblokken zijn bij individuele gevallen en pas ik methodes toe om materie zo eenvoudig mogelijk te doceren. Als docent ben ik creatief, coachend en betrokken bij mijn leerlingen. Ik werk graag met jongeren en voel mij verantwoordelijk om hun leerproces zo aangenaam en educatief mogelijk te laten verlopen.

Mijn visie op het onderwijs sluit naadloos aan op uw visie. Kleine klassen en ruim voldoende tijd inroosteren voor elke vak. Een cultuur waar persoonlijke aandacht meer op de voorgrond staat dan protocollen en regels en waarbij de kleine klassen kunnen worden benut voor meer verdieping in het vak. Al het bovengenoemde spreekt mij ontzettend aan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn talent voor het onderwijzen volledig tot zijn recht zal komen op uw scholengemeenschap.

8. Afsluiting

Met ontzettend veel plezier zou ik graag mijn motivatie verder willen toelichten tijdens een persoonlijk gesprek. In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Ruben van Vliet

Einde sollicitatiebrief docent wiskunde

Bovenstaande Sollicitatiebrief Docent Wiskunde geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als docent in het onderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.