Sollicitatiebrief Verzorgende IG

De sollicitatiebrief verzorgende IG is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is geschreven voor de pas afgestudeerde Verzorgende IG-er. De sollicitant in deze motivatiebrief is een starter op de arbeidsmarkt met geen tot weinig werkervaring als Verzorgende IG.

Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren.

Sollicitatiebrief Verzorgende IG
Voorbeeld Sollicitatiebrief Verzorgende IG

Download optie:
Sollicitatiebrief Verzorgende IG

Wil je meer voorbeelden zien? Bekijk dan ook de sollicitatiebrieven helpende, verpleegkundige, verpleegster of de onze algehele overzicht aan gratis sollicitatiebrieven.

Opbouw sollicitatiebrief

verzorgende IG

1. Afzender

Nicolette van den Bosch
Prins Clausstraat 12
8331 AK Steenwijk

2. Geadresseerde

Avivazorg
T.a.v. mevrouw Rozemarijn Kamp
Peter Druckerlaan 113
7942 BT Meppel

3. Plaats en datum

Steenwijk, 19 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Verzorgende IG

5. Aanhef

Geachte mevrouw Marmelade,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Stepstone.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van Verzorgende IG bij Avivazorg. Graag wil ik voor deze uitdagende functie in aanmerking komen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante studie afgerond? Licht toe.

Onlangs ben ik afgestudeerd aan het ROC te Zwolle. Hier heb ik, afgelopen september, mijn diploma Verzorgende Individuele Gezondheidszorg dankbaar in ontvangst mogen nemen. Gemotiveerd en vol met passie voor de zorg wil ik mij graag mijn recent opgedane kennis inzetten. Graag zou ik mijn carrière binnen uw organisatie willen kick starten.

Wat zijn je eigenschappen en competenties? Omschrijf jezelf aan de werkgever? Wat kunnen ze verwachten met jou in het team?

Ik ben te omschrijven als een ontzettend leergierig persoon die meedenkend is en met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel handelt. Ik werk graag met ouderen en hou er van om hen te verzorgen. Dit werk is niet voor iedereen weggelegd daar ben ik mij bewust van. Je moet geduldig zijn, goed kunnen luisteren en adequaat kunnen reageren. Gelukkig beschik ik over al deze eigenschappen en competenties. Ik heb mij in loop der jaren ontwikkeld om uitstekend te kunnen functioneren in de zorgsector. Mijn talenten en eigenschappen kunnen excellent benut worden in mijn werkzaamheden zoals beschreven in de vacature.

Voeg in dit laatste gedeelte van je motivatie iets toe over de werkgever. Bijvoorbeeld wat je met hen deelt. Dit kan de organisatie zijn (waarden, visie) of met de werknemers. Toon hiermee dat je in het team past. 

Ik kan mij ontzettend vinden in de kernwaarden van uw organisatie zoals deze staan vermeld op uw website. Samen werken aan een beter zorgplan en uitvoering van goede zorg aan dementerende ouderen om het leven aangenamer te maken. Dit is niet alleen uw uitgangspunt maar ook het mijne.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik u mijn motivatie verder willen toelichten. Daarom verheug ik mij op uw uitnodiging om elkaar beter te leren kennen.

In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Nicolette van de Bosch

11. Vermelding van de (eventuele) bijlage(n)

Bijlage: curriculum vitae

Einde sollicitatiebrief verzorgende IG

Bovenstaande Sollicitatiebrief Verzorgende IG geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief in de zorg en welzijn sector als verzorgende IG. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.