Sollicitatiebrief Woonbegeleider Gehandicaptenzorg

De sollicitatiebrief woonbegeleider gehandicaptenzorg is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Woonbegeleider Gehandicaptenzorg
Voorbeeld Sollicitatiebrief Woonbegeleider Gehandicaptenzorg

Download optie:
Sollicitatiebrief Woonbegeleider Gehandicaptenzorg

Opbouw sollicitatiebrief woonbegeleider gehandicaptenzorg

1. Afzender

Lisanne Smit
Piersonstraat 68
1704 BS Heerhugowaard

2. Geadresseerde

Achemelis Zorg en Welzijn
T.a.v. mevrouw Carla Peterson
Maagdeneiland 7
1701 BW Heerhugowaard

3. Plaats en datum

Heerhugowaard, 18 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature woonbegeleider gehandicaptenzorg

5. Aanhef

Geachte mevrouw Peterson,

6. Inleiding / Opening

Open je sollicitatiebrief met een originele opening.

Mijn interesse is enorm gewekt naar aanleiding van het lezen van uw vacature op Indeed.nl. Mijn overtuiging dat ik de juiste kandidaat ben om deze vacature te vervullen zal ik middels deze motivatiebrief toelichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat zijn je kwalificaties? Wat heb je gestudeerd? Wat voor relevante werkervaring heb je opgedaan?

Mijn studie Sociaal Pedagogisch Werker niveau 4 heb ik met succes behaald aan het Piet Mondriaan College te Alkmaar. Direct na het afstuderen ben ik aan het werk gegaan bij Stichting De Vlieger in Heiloo. Hier heb ik gewerkt met jongeren die door verschillende omstandigheden niet konden verblijven in hun ouderlijk huis. De Vlieger is een tijdelijk gezinsvervangend tehuis waar wij zorgdragen om onze jeugdige cliënten te begeleiden om te functioneren in de maatschappij en een passend gezin vinden voor hun verdere opvoeding. De afgelopen twee jaar heb ik een enorm leerzame periode doorgemaakt in deze functie. Deze ervaring heeft mij enorm verrijkt en hier heb ik mij kunnen ontplooien tot de professional die ik vandaag de dag ben.

Waarom solliciteer je op deze vacature? Wat maakt jou wie jij bent?

Na twee ontzettend leerzame jaren en rijke ervaringen te hebben opgedaan ben ik nu toe aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar ik mij weer opnieuw in kan vastbijten. Een nieuwe directie in mijn carrière waarin ik verder kan groeien en mijn passie voor mijn werk kwijt kan. Ik ben een geboren hulpverlener, een persoon die met ziel en zaligheid de levenskwaliteit van hulpbehoevenden wil verbeteren. Ik wil zorgdragen voor het vergemakkelijken van de levensomstandigheden van mensen die dit helaas niet zelfstandig kunnen. Vooral met de doelgroep waarmee u werkt, jongeren met een verstandelijke beperking, heb ik een enorme affiniteit mee.

Wat zijn jouw eigenschappen en competenties? Wat voor werknemer ben je? Wat voeg je toe aan de organisatie? 

Ik sta stevig met beide benen op de grond, geen uitdaging staat mij in de weg om mijn werk goed te kunnen verrichten. Door mijn goed ontwikkelde inlevingsvermogen kan ik mij goed verplaatsen in de cliënt. Ik begeleid ze met professionaliteit, verantwoordelijkheid en goede zorg. Communicatief vaardig, sociaal, vriendelijk en een persoon waar je altijd op kunt rekenen. Deze beschrijving schets mij als persoon het best. Ik draag bij aan een veilige leefomgeving waarin de cliënt zich zo zelfstandig mogelijk kan bewegen. Het werken in onregelmatige diensten is niet nieuw voor mij en hierin ben ik erg flexibel. Uw organisatie spreekt mij enorm aan. Mijn vaardigheden, competenties en ervaringen zullen uitstekend tot uiting komen in uw organisatie om uw doelgroep, jongeren met een verstandelijke beperking, zo goed mogelijk te begeleiden.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik mijn motivatie verder willen toelichten. In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Lisanne Smit

Einde sollicitatiebrief woonbegeleider gehandicaptenzorg

Bovenstaande Sollicitatiebrief Woonbegeleider Gehandicaptenzorg geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als begeleider in de gehandicaptenzorg. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (zorg) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.