Sollicitatiebrief Fitnessinstructeur

Hieronder presenteren wij de sollicitatiebrief fitnessinstructeur. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Fitnessinstructeur
Voorbeeld Sollicitatiebrief Fitnessinstructeur

Download optie:
Sollicitatiebrief Fitnessinstructeur (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief fitnessinstructeur

1. Afzender

Tim Vruchtensap
Dordrechterlaan 159
1623 CS Hoorn

2. Geadresseerde

Healthy Dutch Gym
T.a.v. mevrouw Jobbelaar
Gerdanusstraat 14
1621 AS Hoorn

3. Plaats en datum

Hoorn, 12 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature fitnessinstructeur

5. Aanhef

Geachte mevrouw Jobbelaar,

6. Inleiding / Opening

Met enthousiasme en plezier heb ik uw vacature vandaag op Nationalevacaturebank.nl kunnen bezichtigen. Graag zou ik daarom ook deze vacature in uw organisatie willen vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Waarom solliciteer je op deze functie?

Onlangs heb ik mijn studie Sport en Bewegen aan de Sportacademie afgerond. Met een gezonde dosis aan motivatie, passie en gedrevenheid bevind ik mij nu in de periode om, na de nodige kennis opgedaan te hebben, aan de slag te gaan als fitnessinstructeur.

Wat is je intrinsieke motivatie waarom je voor dit beroep hebt gekozen?

Niet iedereen heeft het geluk om van zijn hobby zijn werk te kunnen maken. Ik behoor tot de categorie mensen wie dit geluk wel heeft. Sport maakt een ontzettend belangrijk deel uit van mijn leven en heeft dit altijd al gedaan. Ik begon als achtjarige met voetbal, op mijn twaalfde ontdekte ik taekwondo en vanaf mijn zeventiende begon ik ook regelmatig te fitnessen. Bewegen is een essentieel onderdeel van het bestaan van de mens. Helaas is er ook een grote groep mensen die te weinig in beweging zijn en/of overgewicht hebben. Ik zou ontzettend graag deze groep mensen ook willen laten kennis maken met het sportvirus. Want eenmaal verslaafd kom je er moeilijk van af. Maar deze vorm van verslaving is in tegenstelling tot andere verslavingen ontzettend goed voor de mens. Een gezond lichaam heeft effect op meerdere aspecten in het leven waaronder de geestelijke gezondheid. Ik zou het geweldig vinden om in uw sportschool sporters te begeleiden, hen te motiveren en zorg dragen voor een harmonieuze sfeer waar mensen bezig zijn met positiviteit.

Waarom solliciteer je juist bij deze sportschool? Wat maakt deze werkgever bijzonder?

Uw sportschool is een complete sportschool. Zo bereikt u met uw scherpe prijzen alle lagen van de samenleving. Uw assortiment aan sportapparatuur is overweldigend breed, u biedt groepslessen, de sportschool is hygiënisch en sporters hebben toegang tot professionele begeleiding. Al met al is het dus een perfecte plek waar mensen zich onder professionele omstandigheden kunnen bezighouden met zelfontwikkeling. Ik zou het een eer vinden om deel te mogen uitmaken van uw formule.

Benadruk in je slotstuk van je motivatie wat jou uniek maakt en wat jouw meerwaarde zal worden in deze organisatie.

Als opgeleid fitnessinstructeur breng ik met mij mee een gezonde dosis passie, gedegen kennis over fitness en beweging, een positieve en professionele houding en natuurlijk uitstekende sociale vaardigheden. Gepassioneerd zijn en kennis hebben van het vak is één maar dit kunnen overbrengen is een ander belangrijk onderdeel in het zijn van een goede fitnessinstructeur. Daarom ben ik er volledig van overtuigd dat ik de aangewezen persoon ben die aanspraak maakt om deze vacature te vervullen.

8. Afsluiting

Graag zou ik in een kennismakingsgesprek mijn motivatie aan u verder willen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Tim Vruchtensap

Einde sollicitatiebrief fitnessinstructeur

Bovenstaande Sollicitatiebrief Fitnessinstructeur geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.