Sollicitatiebrief Machinebankwerker

Hieronder presenteren wij de sollicitatiebrief machinebankwerker. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Machinebankwerker
Voorbeeld Sollicitatiebrief Machinebankwerker

Download optie:
Sollicitatiebrief Machinebankwerker (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief machinebankwerker

1. Afzender

Mitch Blok
Prins Clausstraat 107
5006 PL Tilburg

2. Geadresseerde

Fridanus Machinebewerking
T.a.v. de heer Cornelis Bosch
De Ruyterkade 19
5004 KJ Tilburg

3. Plaats en datum

Tilburg, 12 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature machinebankwerker

5. Aanhef

Geachte heer Bosch,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik u gesproken naar aanleiding van uw vacature op Jobbird.nl betreffende de functie van machinebankwerker in uw organisatie. Deze vacature sprak mij in eerste instantie al aan maar na ons gesprek is mijn enthousiasme nog verder aangewakkerd. U verzocht mij mijn motivatie schriftelijk aan u toe te lichten. Hierbij zal ik u mijn motivatie en mijn drive om deze vacature te vervullen nader verwoorden.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Waarom solliciteer je op deze functie? 

Met het juiste diploma op zak, Werktuigbouw niveau 3, dat ik heb behaald aan het ROC College te Tilburg klop ik vandaag aan bij u om te werken als machinebankwerker. Een relevante diploma is het eerste wat ik u kan aangeven wat voldoet aan de eisen in de vacature. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Door mijn frisse betreden op de arbeidsmarkt na het recent afstuderen ben ik ontzettend gemotiveerd om keihard te werken en aan de slag te gaan.

Wat spreekt jou aan aan deze vacature en dit beroep?

Ik ben heel erg leergierig en vind mijn vak ontzettend leuk. Het hele proces waarbij je aan de hand van tekeningen, schetsen en mondelinge instructies een product vervaardigt is een van de mooiste onderdelen van ons vak. Dit geeft een enorme voldoening en maakt het werk elke dag een leuke ervaring. Tijdens mijn opleiding en stage zijn uiteenlopende onderdelen van ons vakgebied aan bod gekomen. Machinaal verspanen, machinebankwerken, draaien, slijpen en frezen zijn allen onderdelen waarover ik de nodige kennis over heb mogen opdoen.

Licht de werkgever toe over jouw vakkennis. Wat heb jij geleerd tijdens je opleiding? Wat voor werkervaring heb je opgedaan?

Tijdens mijn stage heb ik er enorm van genoten om mijn theoretische kennis te mogen toepassen. Theorie is één, maar het daadwerkelijk uitvoeren in de praktijk is iets geheel anders.
Ik heb mijn stage als erg plezierig ervaren maar belangrijker vond ik het dat ik uitermate veel heb geleerd over mijn vak. Doordat je in de praktijk bij een leerbedrijf aan het werk bent kom je natuurlijk in aanraking met de reële wereld van het vervaardigen van producten middels productieprocessen. Je werkt samen, je leert om instructies op te volgen en proeft hoe het is om in een commerciële omgeving met collega’s aan het werk te zijn. Ik heb hier mogen ervaren dat ik erg nauwkeurig en geconcentreerd te werk ga, ik ben collegiaal en sociaal met overige medewerkers. Door mijn buitengewone interesse voor mijn vakgebied ben ik heel erg leergierig en pak ik informatie snel op.

8. Afsluiting

U krijgt met mij een loyale werknemer die ontzettend leergierig is en zich verder wil ontwikkelen binnen uw bedrijf. Ik ben ontzettend gemotiveerd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Graag zou ik u mijn motivatie verder willen toelichten middels een persoonlijk gesprek bij u op kantoor.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Mitch Blok

Einde sollicitatiebrief machinebankwerker

Bovenstaande Sollicitatiebrief Machinebankwerker geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.