Sollicitatiebrief Lasser

Hieronder presenteren wij de sollicitatiebrief lasser. Geheel gratis te downloaden. Direct met één druk op de knop onder de afbeelding. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Lasser
Voorbeeld Sollicitatiebrief Lasser

Download optie:
Sollicitatiebrief Lasser (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief lasser

1. Afzender

Guus Vermeer
Kerklaan 116
6513 DE Nijmegen

2. Geadresseerde

Frederik Kom & Zonen Metaal
T.a.v. de heer Jeroen Kom
Jules Vernestraat 7
6511 BR Nijmegen

3. Plaats en datum

Nijmegen, 13 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature lasser

5. Aanhef

Geachte heer Kom,

6. Inleiding / Opening

Tot mijn genoegen heb ik uw vacature op Indeed.nl mogen zien. U bent op zoek naar een bekwame lasser en ik ben de gezochte kandidaat die zich met enthousiasme aanmeldt om deze vacature te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Begin je motivatie met overtuiging en zelfverzekerdheid.

Onlangs afgestudeerd als allround lasser en met een flinke dosis gedrevenheid ben ik de ideale kandidaat waar u naar op zoek bent. Het klinkt misschien een tikkeltje arrogant maar dat is het niet. Het is juist een overtuiging gebaseerd op zelfvertrouwen dat is gevormd tijdens mijn studie en stage. Ik ben goed in wat ik doe en dat durf ik uit te spreken.

Hoe ga je te werk als lasser? Wat maakt jou goed voor dit beroep?

Tijdens mijn stage bij Wolzak Metaal te Beuningen heb ik met plezier gewerkt. Ik heb hier heel erg veel kennis en ervaring op kunnen doen. Mijn begeleider omschreef mij in mijn eindverslag als uiterst vakbekwaam en getalenteerd in mijn vak. Ik ben ontzettend leergierig en neem nieuwe materie snel tot mij. Ik neem de instructies nauwkeurig door en ga aan de hand hiervan zorgvuldig te werk. Ik ben accuraat, ik heb een passie voor mijn vak en ben erg prettig in de omgang.

Wat spreekt jou aan aan de functie en deze specifieke werkgever?

Zowel de vacature als uw bedrijf spreken mij heel erg aan. Niet alleen de werkzaamheden zijn er heel erg divers omdat u diverse producten vervaardigt maar ook het bedrijf heeft een erg sympathieke uitstraling. Ik heb op uw website mogen zien dat u trots bent op uw medewerkers en dat u hen in de spotlight zet op uw website. Daarnaast beschrijft u hen als uiterst vakkundig en ervaren. Uw huidige 32 medewerkers hebben gezamenlijk 530 jaar aan ervaring zoals u het beschrijft. Een gemiddelde 16,5 jaar aan ervaring per persoon! Dit is een ontzettend aantrekkelijk gegeven. Niet alleen betekent dit dat u hard werken en vakmanschap waardeert maar ook trots bent op uw werknemers. Dit is erg leuk om waar te nemen!

Sluit je slotstuk af door jouw meerwaarde nogmaals te benadrukken.

Graag zou ik de frisse wind willen zijn in uw organisatie. Ik kan een hoop leren van de vakkennis van uw personeel. Tevens ben ik er van overtuigd dat ik kan excelleren in een omgeving waarin talent gewaardeerd wordt.

8. Afsluiting

Graag zou ik met u willen kennismaken. Ik wil de kans krijgen om mijn motivatie niet alleen schriftelijk maar ook mondeling toe te lichten.

In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Guus Vermeer

Einde sollicitatiebrief lasser

Bovenstaande Sollicitatiebrief Lasser geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.