Sollicitatiebrief Beleidsmedewerker

De sollicitatiebrief beleidsmedewerker is gratis te downloaden onder de afbeelding van de brief op deze pagina. Met één druk op de link is deze sollicitatiebrief direct te downloaden als .docx bestand. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Bekijk ook de sollicitatiebrieven juridisch medewerker en jurist.

Sollicitatiebrief Beleidsmedewerker Voorbeeld
Voorbeeld Sollicitatiebrief Beleidsmedewerker

Download optie:
Sollicitatiebrief Beleidsmedewerker (.docx)

Opbouw sollicitatiebrief beleidsmedewerker

1. Afzender

Daan de Graaf
Zeelandia 41
4461 EP Goes

2. Geadresseerde

Gemeente Maassluis
T.a.v. mevrouw Petra Kloppenburg
Stadhouderskade 1
3141 CA Maasluis

3. Plaats en datum

Goes, 13 maart 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature beleidsmedewerker

5. Aanhef

Geachte mevrouw Kloppenburg,

6. Inleiding / Opening

Start met een krachtige en zelfverzekerde opening

Mijn interesse werd direct aangewakkerd toen ik uw vacature op Intermediair.nl voorbij zag komen. Deze vacature is mij op het lijf geschreven. Ik kan mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken en ben daarom ook direct aan de slag gegaan om mijn motivatie middels deze brief aan u toe te lichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat maakt jou geschikt om deze vacature te kunnen vervullen? Relevante diploma(s), relevante werkervaring? 

Recent ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met een Master of Science in Politicologie. Tijdens mijn studie heb ik de kans gehad om een geweldige stage te lopen bij de Sociaal Economische Raad te ‘s-Gravenhage. Hier heb ik als beleidsmedewerker de mogelijkheid gehad om analyses en adviesteksten te schrijven in een klein en gespecialiseerd team. Ik heb in mijn stageperiode van zes maanden veel contact gehad met vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties en de vakbonden. Een groot deel van mijn onderzoek bestond uit het in kaart brengen van de sociaal maatschappelijke gevolgen van het in stand houden van de nullijn in collectieve arbeidsovereenkomsten. Deze periode is een uiterst leerzaam en mooi moment geweest in mijn leven en studietijd.

De functie van beleidsmedewerker sprak mij zodanig aan tijdens mijn stage dat ik met ontzettend veel animo een carrière ambieer als beleidsmedewerker. In die hoedanigheid klop ik bij u aan om deze geweldige vacature te vervullen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de ideale kandidaat ben die deze functie binnen uw gemeente naar behoren kan uitoefenen.

Wat zijn jouw eigenschappen en competenties? Maak een koppeling van jouw competenties met de vacature-eisen.

Ik beschik over een hoge mate van analytisch vermogen, ik beschik over het vermogen om causale verbanden te leggen met de beschikbare informatie en kan deze in een alles omvattend kader plaatsen. Tevens presteer ik uitstekend in stressvolle situaties en heb ik een hoge tolerantie voor stress. Daarnaast functioneer ik zowel in teamverband als zelfstandig zeer goed en beschik ik over een aanpassingsvermogen die flexibel is in veranderende omstandigheden. Buiten het bovengenoemde vind ik het belangrijk om te melden dat ik communicatief vaardig ben en informatie helder en overzichtelijk weet over te brengen.

8. Afsluiting

In een kennismakingsgesprek zou ik graag mijn motivatie en mijn geschiktheid voor deze functie verder willen toelichten. Ik zie uw positieve reactie met belangstelling tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Daan de Graaf

Einde sollicitatiebrief beleidsmedewerker

Sollicitatiebrief Beleidsmedewerker geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief als beleidsmedewerker. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.