Sollicitatiebrief Juridisch Medewerker

De sollicitatiebrief juridisch medewerker is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is speciaal geschreven voor juristen. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Juridisch Medewerker (erfpachtbeheerder)
Voorbeeld Sollicitatiebrief Juridisch Medewerker

Download optie:
Sollicitatiebrief Juridisch Medewerker

Opbouw sollicitatiebrief juridisch medewerker

1. Afzender

Peter Bos
Willem de Zwijgerlaan 194
1064 JH Amsterdam

2. Geadresseerde

Gemeente Amsterdam
T.a.v. de heer Patrick Roth
Amstel 1
1011 AH Amsterdam

3. Plaats en datum

Amsterdam, 18 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature juridische medewerker erfpachtbeheerder

5. Aanhef

Geachte heer Roth,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Intermediair.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van juridische medewerker binnen de Gemeente Amsterdam. Deze geweldige vacature heeft mijn enthousiasme aangewakkerd om mijn motivatie aan u toe te lichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Start met een originele opening. Benadruk je fascinatie voor de vacature of organisatie bijvoorbeeld. 

Amsterdam! De stad die mijn hart heeft veroverd en waar ik hopeloos verliefd op werd. Als geboren Alkmaarder heeft Amsterdam mij al van kleins af aan gefascineerd. De magistrale grachten, het bruisende culturele landschap, de eeuwenoude tolerante houding die de stad heeft maakt het niet moeilijk om Amsterdam te adoreren. Na het afronden van de middelbare school was het voor mij geen moeilijke keuze wat ik zou studeren en waar ik zou studeren. De keuze viel snel op HBO-rechten aan de Hogeschool van Amsterdam.

Waarom heb je voor dit vak gekozen? Wat is je specialisme? 

In mijn eerste jaar merkte ik al snel op dat ik er aanleg voor heb en het vakgebied fascineert mij tot op de dag van vandaag nog steeds. Publiekrecht en privaatrecht zijn de twee deelgebieden die mij het meest intrigeren. Hierin heb ik mij ook verdiept tijdens mijn specialisatie. Naast het feit dat ik een succesvolle stage heb doorlopen bij een rechtsbijstandswinkel heb ik ook al mijn vakken bovengemiddeld afgerond.

Sluit dit deel van je motivatie af met een opsomming van je kwaliteiten en waarom je deze vacature wil vervullen.

Samenvattend ben ik enorm gemotiveerd, heb ik liefde voor het vak dat ik wil uitoefenen en bezit ik over voldoende vakkennis die ik zowel tijdens mijn studie als daarbuiten heb opgedaan. Ik presteer uitmuntend, zowel zelfstandig als in teamverband en ik ben enorm collegiaal. Tijdens mijn stage heb ik bewezen dat ik kan helpen met het opvangen van cases van collega’s waar nodig. Met mijn analytische kijk op de materie houd ik te allen tijde het overzicht en blijf ik een oog voor detail houden. Daarnaast ben ik stressbestendig en uitermate communicatief vaardig. Dat laatste kwam vooral van pas tijdens mijn stage waarbij ik ook vaak te maken kreeg met cliënten van een lagere sociaal economische achtergrond en met een migratieachtergrond.

8. Afsluiting

Graag zou ik tijdens een persoonlijk gesprek aan u willen toelichten wat ik voor uw organisatie kan betekenen.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Peter Bos

Einde sollicitatiebrief juridisch medewerker

Bovenstaande Sollicitatiebrief Juridisch Medewerker geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als jurist. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.