Sollicitatiebrief Bedrijfsadministratief Medewerker

De sollicitatiebrief bedrijfsadministratief medewerker is geheel gratis te downloaden onder de afbeelding van de brief. Direct met één druk op de link. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Bedrijfsadministratief Medewerker
Voorbeeld Sollicitatiebrief Bedrijfsadministratief Medewerker

Download optie:
Sollicitatiebrief Bedrijfsadministratief medewerker

Zie ook de sollicitatiebrieven administratief medewerker, financieel economisch medewerker, financieel medewerker, baliemedewerker, receptioniste, telefoniste of secretaresse.

Opbouw sollicitatiebrief

1. Afzender

Peter van Leeuwen
Magdelenastraat 138
6041 BS Roermond

2. Geadresseerde

Administratiekantoor Jacobs
T.a.v. de heer Bas Jacobs
Karel de Grotelaan 26
5911 BW Venlo

3. Plaats en datum

Roermond, 9 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature bedrijfs-administratief medewerker

5. Aanhef

Geachte heer Jacobs,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik met genoegen mogen lezen op Monsterboard dat u op zoek bent naar versterking van uw team. Ik meld mij vol enthousiasme daar graag voor aan!

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wie ben jij en wat maakt jou de ideale kandidaat?

Een leergierige, voortdurend ontwikkelende en attente vakman. Zo zouden mijn oud collega’s en werkgevers mij omschrijven gedurende mijn loopbaan. Ik heb liefde voor mijn vak en ik ben zeer cijfermatig ingesteld. Een goede administratief medewerker moet oog voor detail hebben, accuraat zijn en overzicht kunnen houden in het werk. Dit zijn precies eigenschappen waarin ik bovengemiddeld in scoor. Daarom past het werk ook zo goed bij mij als persoon en dat is ook de reden waarom ik dit vak met plezier al jaren uitoefen.

Heb je werkervaring in deze functie? Zo ja, licht het kort en bondig toe. Waarom spreekt deze vacature jou aan?

Ik werk nu al ruim 5 jaar voor mijn huidige werkgever waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Hier heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de allround administratief medewerker die ik vandaag de dag ben. Gezien mijn huidige werkgever in een specifieke branche actief is zijn onze administratieve werkzaamheden dan ook erg specialistisch. In uw vacature wordt beschreven dat u de administratie verricht voor uiteenlopende cliënten in het midden- en kleinbedrijf. Dit aspect van de vacature is uitermate aantrekkelijk en sluit naadloos aan op mijn wensen.

Graag zou ik mijn loopbaan verder willen voortzetten bij uw bedrijf. Ik ben er van overtuigd dat wij heel erg goed met elkaar zullen matchen. U bent op zoek naar een ervaren bedrijfs-administratief medewerker met de nodige knowhow op het vakgebied die tevens sociaal en representatief is. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging waarbij ik mijn kennis breder kan toepassen en graag met verschillende cliënten administraties zou willen werken.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie en de wil om voor u te willen werken nader willen toelichten. In afwachting op uw reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Peter van Leeuwen

Einde sollicitatiebrief bedrijfsadministratief medewerker

Bovenstaande sollicitatiebrief geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.