Sollicitatiebrief Chauffeur Personenvervoer

De sollicitatiebrief chauffeur personenvervoer is gratis te downloaden onder de afbeelding van de brief op deze pagina. Met één druk op de link is deze sollicitatiebrief direct te downloaden als .docx bestand. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Chauffeur Personenvervoer
Voorbeeld Sollicitatiebrief Chauffeur Personenvervoer

Download optie:
Sollicitatiebrief Chauffeur Personenvervoer

Opbouw sollicitatiebrief chauffeur personenvervoer

1. Afzender

Robert Ovelius
Romeinenlaan 53
1441 DF Purmerend

2. Geadresseerde

Connect Personenvervoer
T.a.v. De heer Fred Kralingen
Kralingenstraat 84
1440 CB Purmerend

3. Plaats en datum

Purmerend, 9 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature chauffeur personenvervoer

5. Aanhef

Geachte heer Kralingen,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature op Jobrapido, voor de functie van chauffeur personenvervoer, wil ik hiermee graag mijn belangstelling voor deze functie aan u kenbaar maken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat spreekt jou aan aan deze vacature? Wat maakt jou geschikt om deze vacature te kunnen vervullen? 

Deze vacature spreekt mij ontzettend aan en ik ben er van overtuigd dat ik een goede kandidaat ben voor deze functie. In mijn loopbaan heb ik ervaring mogen opdoen in verschillende functies en in verschillende branches. Zo heb ik bijvoorbeeld in de periode 2012-2013 gewerkt als taxichauffeur. Dit vond ik ontzettend leuk en ik heb dit dan ook met erg veel plezier gedaan. Doordat ik van het uitzendbureau destijds een andere baan aangeboden kreeg waarmee ik er financieel flink op vooruit zou gaan was ik genoodzaakt te stoppen. Maar in geen enkele baan heb ik het zo leuk gehad als in mijn periode als chauffeur.

Nu deze kans zich voordoet, met het voorbij komen van uw vacature, zou ik heel graag weer de baan willen hebben die ik ambieer. Ik hou van het rijden van het voertuig en het vervoeren van cliënten naar hun bestemming. In de vacaturebeschrijving wordt aangegeven dat de chauffeur verschillende doelgroepen waaronder ouderen en mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking moet vervoeren. Dit aspect van deze baan is een aantrekkelijke bijkomstigheid van de functie. Het zou mij een enorme immateriële voldoening geven om deze groep van cliënten die belemmerd zijn in hun bewegingsvrijheid te mogen helpen.

Wat zijn jouw eigenschappen en competenties? 

Het is natuurlijk niet alleen voldoende om als chauffeur een passie te hebben om te rijden op de weg. Een chauffeur personenvervoer hoort behulpzaam te zijn, hij hoort klantvriendelijk te zijn en goede communicatieve- en sociale vaardigheden te bezitten. Daarnaast is het van belang dat de chauffeur een representatief voorkomen heeft en een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel met zich meedraagt. Het laatstgenoemde is vooral van belang in deze functie waarin bepaalde hulpbehoevende doelgroepen worden vervoerd. Ik voel mij in al deze eigenschappen thuis en daarom ben ik er heilig van overtuigd dat ik de juiste man ben om deze vacature te vervullen.

8. Afsluiting

Ik zou graag in een kennismakingsgesprek mijn motivatie en toewijding verder willen toelichten. In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Robert Ovelius

Einde sollicitatiebrief chauffeur personenvervoer

Sollicitatiebrief Chauffeur Personenvervoer geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief als taxi chauffeur. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.