Sollicitatiebrief Koerier

De sollicitatiebrief koerier is een originele geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is ideaal te gebruiken voor sollicitanten zonder ervaring als koerier. Maar ook als je gerelateerde werkervaring hebt als koerier is deze sollicitatiebrief een geweldige brief die je kan gebruiken bij het schrijven van je unieke eigen motivatiebrief.

Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Koerier
Voorbeeld Sollicitatiebrief Koerier

Download optie:
Sollicitatiebrief Koerier

Opbouw sollicitatiebrief koerier

1. Afzender

Paul Berger
Pater Borseliuslaan 14
3123 AB Schiedam

2. Geadresseerde

DPS Pakketservice
t.a.v. De heer Frits Hoefnagel
Gustav Mahlerstraat 101
3119 HG Schiedam

3. Plaats en datum

Schiedam, 20 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature koerier

5. Aanhef

Geachte heer Hoefnagel,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature die ik zojuist heb kunnen bezichtigen op Monsterboard.nl wil ik graag solliciteren op de functie van koerier in uw organisatie.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Inleiding van je motivatie. Wat maakt jou de ideale kandidaat om de vacature te vervullen? Wat spreekt jou aan aan de vacature?

Ik ben ontzettend gemotiveerd om direct aan de slag te gaan. Ik ben een harde werker, presteer uitstekend onder druk en ik ben erg accuraat in mijn werk. Het bezorgen van pakketjes die op tijd geleverd moet worden lijkt mij een geweldige uitdaging. De druk dat er op elk gewerkt uur gepresteerd moet worden zorgt er continu voor dat elke gewerkte minuut als koerier een race tegen de klok is. Dit maakt het werk voor mij erg aangenaam en past erg goed bij mijn persoonlijkheid.

Waarom solliciteer je op deze vacature?

Een kantoorbaan van negen tot vijf is niet voor iedereen weggelegd. Zo ook niet voor mij. Ik heb geen negen tot vijf mentaliteit en hou er ook niet van om de hele dag achter een pc te zitten. Het werken als koerier daarentegen is mij op het lijf geschreven. Ik hou er ontzettend van om te rijden in een auto en als ik dat de hele dag mag gaan doen waarmee ik ook pakketten bezorg dan kunt u mij niet blijer maken.

Het feit dat je tientallen keren op een dag op verschillende adressen bezoekt, pakketjes draagt en trappen op- en afloopt zorgt er voor dat de nodige calorieën worden verbruikt. Dit zal naast mijn bezoeken aan de sportschool een welkome bijkomstigheid zijn van deze baan.

Sluit het laatste gedeelte van je motivatie af door je onderscheidende eigenschappen nogmaals te benadrukken. 

Ik ben natuurlijk niet alleen dol enthousiast en gemotiveerd om te werken als koerier. Ook ben ik er van overtuigd dat ik over de juiste eigenschappen bezit om een goede koerier te zijn. Ik ben erg stressbestendig, ik ben klant- en servicegericht en ik heb een goede fysieke conditie. Al met al ben ik een uitstekende kandidaat die voor u tijdig en professioneel pakketten bezorgd en die ook geniet van het werk dat hij verricht.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek heeft u de kans om mij beter te leren kennen en mijn oprechte motivatie in levende lijve te ondervinden. Ik zie uw positieve reactie met blijdschap tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Paul Berger

Einde sollicitatiebrief koerier

Bovenstaande sollicitatiebrief koerier geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik bovenstaande motivatiebrief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie. De sollicitant in dit voorbeeld heeft geen ervaring als koerier. Maar ook als je werkervaring als koerier hebt kun je deze voorbeeld sollicitatiebrief gebruiken ter inspiratie!

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.