Sollicitatiebrief Financieel Medewerker

De sollicitatiebrief financieel medewerker is geheel gratis te gebruiken als inspiratie voor het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief.  Je kunt onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst ook kopiëren. Gebruik de vele voorbeeld sollicitatiebrieven van Sollicitatiebijbel als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Financieel Medewerker
Voorbeeld Sollicitatiebrief Financieel Medewerker

Download optie:
Sollicitatiebrief Financieel Medewerker

Opbouw sollicitatiebrief financieel medewerker

1. Afzender

Johan Huizinga
Brandarisstraat 64
3311 AA Dordrecht

2. Geadresseerde

Getromanics Pipes
T.a.v. mevrouw Marieke Slettenhaar
Thomas Edisonlaan 12
3316 BP Dordrecht

3. Plaats en datum

Dordrecht, 22 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature financieel medewerker

5. Aanhef

Geachte mevrouw Slettenhaar,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Monsterboard wil ik hierbij solliciteren op de functie van financieel medewerker in uw bedrijf. Met veel plezier en enthousiasme zou ik uw team willen komen versterken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Beschrijf je zelf kort en bondig. Wie ben jij en wat doe jij? Licht je werkervaring toe.

Gezien mijn achtergrond in de financiële administratie, de jarenlange ervaring die ik heb mogen opbouwen ben ik uitermate geschikt om deze openstaande vacature te vervullen. In mijn voormalige baan waar ik met plezier 14 jaar heb mogen werken maakte ik deel uit van een team van vier financiële administrateurs. Mijn voornaamste verantwoordelijkheden bestonden uit het beheren van het debiteuren verkeer, het versturen van aanmaningen en het beheren van onze verzekeringen. Ik was hier tevens medeverantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening en het opstellen van periodieke financiële overzichten. Helaas heb ik afscheid moeten nemen van dit geweldige bedrijf door een grootschalige reorganisatie die heeft plaats gevonden nadat ons bedrijf werd overgenomen door een investeringsmaatschappij.

Wat spreekt je aan aan de functie en wat onderscheidt jou van andere sollicitanten?

Het werken in de financiële administratie heb ik niet alleen als uitermate plezierig ervaren maar het heeft mij altijd ook een vergenoegd gevoel gegeven. Graag zou ik mijn ervaring, mijn enthousiasme en kennis voor het vak willen voortzetten voor uw bedrijf. Ik ben een uiterst sociale persoonlijkheid, een uitstekende team-player en een doorgewinterde doorzetter. U haalt dus niet alleen een werknemer met kennis en ervaring binnen maar ook een betrouwbare en fijne collega binnen voor uw organisatie.

Wat spreekt jou aan om speciaal voor dit bedrijf te willen werken?

Om voor u te willen werken is voor mij een weloverwogen keuze. Niet alleen heeft uw bedrijf een jarenlange respectabele bedrijfseconomische reputatie in onze regio maar uw bedrijf heeft ook bewonderenswaardig maatschappelijke betrokkenheid. De sponsoring van onze lokale voetbalclub, uw inspanningen voor uw hulp aan diverse maatschappelijke instanties zijn breed uitgemeten in de media. Dit maakt Getromanics Pipes een werkgever waarbij het een trots is om voor mogen te werken.

8. Afsluiting

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme voor de functie en uw bedrijf hebben weten te communiceren middels deze motivatiebrief. Graag zou ik mijn motivatie ook mondeling aan u willen presenteren middels een persoonlijk gesprek. In afwachting van uw reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Johan Huizinga

Einde sollicitatiebrief financieel medewerker

Sollicitatiebrief financieel medewerker geeft je een uitstekend voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren in je brief. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.