Sollicitatiebrief Jurist

De sollicitatiebrief jurist is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is geschreven voor de functie van juridisch medewerker. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Jurist (arbeidsrecht)
Voorbeeld Sollicitatiebrief Jurist

Download optie:
Sollicitatiebrief Jurist

Opbouw sollicitatiebrief jurist

1. Afzender

Peter Koelewijn
Joost van den Vondelstraat 12
1505 PS Zaandam

2. Geadresseerde

Zuidas Legal & Finance
Kingsfordweg 113
1043 GR Amsterdam

3. Plaats en datum

Zaandam, 11 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature juridische medewerker arbeidsrecht

5. Aanhef

Geachte heer, mevrouw,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Stepstone.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van juridische medewerker binnen uw organisatie. Middels deze motivatiebrief wil ik daarom ook mijn interesse in deze vacature aan u toelichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat doe je momenteel? Waaruit bestaan je werkzaamheden? 

Momenteel ben ik werkzaam als juridisch medewerker bij het UWV op de afdeling WIA/AA. Ik ben hier verantwoordelijk voor het toekennen van uitkeringen aan de hand van de sociale verzekeringswetten. Hierbij bepaal ik geleid door de wetgeving over het soort recht, de hoogte en de duur van een uitkering. Ik ben begonnen bij mijn huidige werkgever direct na het afronden van mijn studie HBO Rechten in Utrecht. Nu werk ik hier inmiddels enkele jaren met ontzettend veel plezier.

Wat spreekt jou aan aan de vacature? 

Oriënterend op het internet naar nieuwe mogelijkheden kwam ik uw vacature tegen en werd ik gelijk aangewakkerd om te reageren op deze nieuwe uitdaging. Uw vacature spreekt mij ontzettend aan en ik voel mij dan ook de aangewezen persoon waar u naar opzoek bent. Niet alleen ben ik een deskundige op het gewezen vakgebied door mijn opleiding maar ook de ervaring die ik heb mogen opdoen in mijn huidige baan. De werkzaamheden zoals die staan in de vacatureomschrijving spreken mij enorm aan. Het opstellen, reviewen en aanpassen van arbeidsovereenkomsten, het adviseren van de cliënt en maatwerk leveren klinkt niet alleen buitengewoon interessant maar ook erg aantrekkelijk.

Wat zijn je competenties en eigenschappen? 

Als juridische medewerker ben ik accuraat, resultaatgericht en pragmatisch. Ik bijt mij vast in een casus en probeer altijd de beste mogelijke optie te vinden. Ik ben klantgericht en heb een sterke wil om mij continu te blijven ontwikkelen. Niet alleen ben ik een deskundige binnen dit vakgebied maar tevens een fijne collega om mee te werken. Zowel zelfstandig als in teamverband kan ik uitstekend functioneren en in beide gevallen heb ik een professioneel verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat spreekt jou aan aan de werkgever? 

Uw organisatie spreekt mij ook uitermate aan. U beweegt zich binnen het vakgebied als een frisse en deskundige professional. Zuidas Legal & Finance is een jonge en dynamische organisatie die een gevarieerd cliëntenbestand heeft van zowel nationale als internationale organisaties. Werken binnen uw organisatie biedt erg veel mogelijkheden om zich als professional continu te ontwikkelen. Dit allemaal opgesomd maakt u voor mij een geweldige werkgever om voor te mogen werken.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik graag de mogelijkheid willen hebben om elkaar beter te leren kennen.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Peter Koelewijn

Einde sollicitatiebrief jurist

Bovenstaande Sollicitatiebrief Jurist geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als juridisch medewerker. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.