Sollicitatiebrief Receptioniste

De sollicitatiebrief receptioniste is een geheel gratis te gebruiken top motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Receptioniste
Voorbeeld Sollicitatiebrief Receptioniste

Download optie:
Sollicitatiebrief Receptioniste

Opbouw sollicitatiebrief receptioniste

1. Afzender

Malou Peters
Spoorstraat 168
1817 SR Alkmaar

2. Geadresseerde

Animation World Technologies
T.a.v. de heer Henry Paardenkoper
W.M. Dudokweg 383
1701 AS Heerhugowaard

3. Plaats en datum

Alkmaar, 23 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature receptioniste

5. Aanhef

Geachte heer Paardenkoper,

6. Inleiding / Opening

Vol genoegen wil ik hierbij reageren op uw oproep op Facebook dat u voor u vestiging in Heerhugowaard opzoek bent naar een representatieve receptioniste. Graag zou ik mij willen aanmelden voor deze fantastische functie.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Start met een originele opening van je motivatie?

Een receptioniste is het visitekaartje van een organisatie. Zij is de eerste persoon met wie de cliënt in contact komt als de cliënt het gebouw betreedt. De stem van de receptioniste/telefoniste is de eerste stem die een beller te horen krijgt voor ze verder door worden verbonden met een medewerker van het bedrijf. Dit is een niet te onderschatten functie. De receptioniste is juist een belangrijke schakel tussen de externe relaties en interne relaties binnen een organisatie. Daarom is het van essentieel belang dat de receptioniste representatief, oprecht vriendelijk en behulpzaam is. Daarnaast is het van belang dat zij stressbestendig is door in drukke tijden prioriteiten te stellen en dat zij proactief kan handelen.

Heb je werkervaring? Licht dit toe. Wat waren je verantwoordelijkheden?

Ik ben mij er volledig van bewust dat bovenstaande eisen noodzakelijk zijn om een goede receptioniste te zijn. In mijn recente arbeidsverleden heb ik mogen ervaren dat ik een goede en positieve bijdrage kan leveren als receptioniste. Alert, opgewekt en met passie ging ik dagelijks naar mijn werk als receptioniste bij Fusion Elektrotechniek, te Alkmaar. Ik was hier verantwoordelijk voor het beantwoorden van de telefoon, het ontvangen van post en pakketjes, het ontvangen van klanten en het bijhouden van de voorraad van versnaperingen voor de medewerkers.

Waarom solliciteer je op deze vacature / waarom zou je bij dit bedrijf willen werken?

Helaas moest er noodgedwongen een eind komen aan deze geweldige functie na de overname van mijn voormalige werkgever. De activiteiten van het bedrijf zijn verhuist naar Almere en de functie als receptioniste in Alkmaar werd hierdoor overbodig tot mijn spijt. Graag zou ik mijn carrière willen voortzetten in deze, voor mij op het lijf geschreven, functie in uw bedrijf. U krijgt met mij in uw bedrijf een representatief, vrolijk en ervaren receptioniste waar u heel erg tevreden mee zult zijn.

8. Afsluiting

Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Malou Peters

Einde sollicitatiebrief receptioniste

Bovenstaand Sollicitatiebrief Receptioniste geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als receptioniste. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.