Sollicitatiebrief Kapster

De sollicitatiebrief kapster is een geweldige gratis te gebruiken motivatiebrief voor de moderne hairstylist of kapper/kapster! Onder de afbeelding hieronder vind je de download link. Gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief.  Je kunt onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst ook kopiëren.

Sollicitatiebrief Kapster, Hairstylist
Voorbeeld Sollicitatiebrief Kapster

Download optie:
Sollicitatiebrief Kapster

Opbouw sollicitatiebrief kapster

1. Afzender

Patricia de Vries
Pieter Cornelis Hooftlaan 34
1817 BS Almere

2. Geadresseerde

Hollywood Look Hair
T.a.v. mevrouw Miriam Lieberman
Katermansgracht 142
1811 BW Almere

3. Plaats en datum

Enschede, 23 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature kapster

5. Aanhef

Geachte mevrouw Lieberman,

6. Inleiding / Opening

Afgelopen donderdag tijdens de koopavond in Almere zag ik tot mijn blijdschap op uw display buiten uw kapsalon dat u op zoek bent naar kapsters. Ik meld mij hierbij met blijdschap aan om in aanmerking te mogen komen om als kapster voor u aan de slag te gaan.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je relevante opleiding of heb je relevante werkervaring? Licht toe. 

Ik heb mijn kappersopleiding afgerond aan de Nederlandse Kappers Academie en ik ben ontzettend blij dat ik voor dit vak heb gekozen. Geen dag is hetzelfde en het is elke dag een uitdaging om een cliënt blij te mogen maken met een frisse of nieuwe look. Mijn opleiding duurde twee jaar en bestond voor meer dan tachtig procent uit het opdoen van praktijkervaring. Tijdens mijn opleiding zijn alle aspecten van het kappersvak aan bod gekomen. Ik heb mogen leren knippen, wassen, wikkelen, uitvoeren van kleurbehandelingen, vlechten en opsteken. Door mijn leergierigheid voor het vak en het plezier dat ik er aan beleef ben ik voor alle onderdelen met vlag en wimpel geslaagd.

Wat heb je geleerd tijdens je opleiding of van je werkervaring?

Een essentieel onderdeel van mijn opleiding bestond uit mijn stage bij Van der Ven Kappers. Hier heb ik mijn talent voor het haarstylen verder kunnen ontwikkelen. Maar het is niet het enige wat ik tijdens mijn stage heb geleerd. Het sociale contact met de clientèle, het creëren van de ultieme look en het geven van gedegen advies aan de cliënt. Dit zijn allemaal punten waar ik mee in aanraking ben gekomen tijdens mijn stage en waar ik ontzettend veel van heb geleerd.

Waarom moet de werkgever voor jou kiezen? Wat maakt jou de ideale kandidaat?

Ik ga altijd hygiënisch te werk, ik heb een luisterend oor en voer mijn vak uit met passie. Klantgerichtheid, collegialiteit en topwerk verrichten staan bij hoog in het vaandel. Het gevoel van tevredenheid scheppen bij de cliënt is ontzettend belangrijk en ik richt mijn focus volledig om dit te kunnen realiseren. Met een flinke dosis creativiteit is voor mij het verwezenlijken van de ultieme coupe een welkome uitdaging. Graag zou ik mijn talenten bij u in de zaak tot uiting laten komen.

8. Afsluiting

Gaat u met mij de uitdaging aan om een talentvolle kapster binnen uw team te halen? Graag zou ik daarom ook een kennismakingsgesprek met u willen hebben. Ik zie uw positieve reactie daarom met behagen tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Patricia de Vries

Einde sollicitatiebrief kapster / hairstylist

Sollicitatiebrief Kapster geeft je een uitstekend voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren als hairstylist / kapster in je motivatiebrief. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.