Sollicitatiebrief Loodgieter

De sollicitatiebrief loodgieter is een geweldige geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Loodgieter
Voorbeeld Sollicitatiebrief Loodgieter

Download optie:
Sollicitatiebrief Loodgieter

Opbouw sollicitatiebrief loodgieter

1. Afzender

Karel Veenstra
Nassaulaan 35
6041 HS Roermond

2. Geadresseerde

Van der Sloot Loodgieters
T.a.v. Willem van der Sloot
Aletta Jacobsstraat 19
6043 WT Roermond

3. Plaats en datum

Roermond, 23 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature loodgieter

5. Aanhef

Geachte heer Van der Sloot,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw advertentie op Nationalevacaturebank.nl wil ik hierbij solliciteren op de functie van loodgieter binnen uw bedrijf. Met veel plezier en enthousiasme zou ik uw team willen komen versterken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Voldoe je aan de functie eisen? Heb je een relevante opleiding afgerond?

Ik heb recent mijn opleiding als loodgieter afgerond aan het ROC van Roermond en ik ben ontzettend gemotiveerd om aan de slag te gaan. Tijdens mijn studie zijn alle aspecten van het vak behandeld en ik ben volledig uitgerust met de kennis en knowhow om een uitstekende loodgieter te worden. Tijdens mijn studie heb ik ook de kans gehad om gedurende een periode van zes maanden een geweldige stage te mogen lopen. Mijn stage verliep uiterst leerzaam en plezierig en veel aspecten van het loodgieters vak kwamen aan bod. Ik heb in deze periode de opgedane kennis van mijn studie in de praktijk mogen toepassen.

Beschrijf je werkervaring of wat je hebt geleerd tijdens je opleiding. 

Zowel tijdens mijn studie als mijn stage heb ik geleerd dat ik leergierig ben en informatie met betrekking tot ons vak snel tot mij neem. Buiten dit alles om heb ik ook geleerd dat ik het uitvoeren van de werkzaamheden als plezierig ervaar en geniet van mijn werk. Ik heb radiatoren, leidingen, wasbakken en overig sanitair mogen vervangen tijdens mijn werkzaamheden op mijn stageplek. Tot tevredenheid van mijn werkgever en van mijzelf heb ik mee mogen helpen en mogen groeien tot een volwaardig loodgieter. Ik werd uitstekend begeleid door mijn stage begeleider maar ik werd ook het diepe ingegooid doordat ik zelfstandig heb mogen werken.

Wat maakt jou een geweldige kandidaat om de vacature te vervullen? Wat zijn jouw competenties?

In eerste instantie vond ik het erg spannend om sommige werkzaamheden zelfstandig zonder begeleiding te mogen uitvoeren. Het vertrouwen dat mijn stage begeleider mij hier mee gaf was een leerzame ervaring. Al vrij snel verplaatste het gevoel van spanning in zelfverzekerdheid omdat ik erg professioneel en bekwaam mijn werkzaamheden uitvoerde. Ik ben erg betrouwbaar als werknemer en ik ben erg flexibel ingesteld. Overuren, onregelmatige tijden en weekenden werken is geen probleem voor mij. Ik heb een zeer probleemoplossend vermogen met betrekking tot ons vak, ik ben klant- en servicegericht en geniet van het uitvoeren van mijn vak. Daarnaast functioneer ik uitstekend zelfstandig en voer mijn werkzaamheden accuraat en efficiënt uit.

8. Afsluiting

Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek mijn motivatie aan u verder willen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Karel Veenstra

Einde sollicitatiebrief loodgieter

Bovenstaande Sollicitatiebrief Loodgieter geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als aspirant loodgieter. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.