Sollicitatiebrief Hovenier

De sollicitatiebrief hovenier is een geweldige gratis te gebruiken motivatiebrief! Onder de afbeelding hieronder vind je de download link. Gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor het schrijven van jouw unieke (groene) sollicitatiebrief.  Je kunt onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst ook kopiëren.

Sollicitatiebrief Hovenier
Voorbeeld Sollicitatiebrief Hovenier

Download optie:
Sollicitatiebrief Hovenier

Opbouw sollicitatiebrief hovenier

1. Afzender

Martin van der Sluis
Prinses Irenelaan 97
7511 AK Enschede

2. Geadresseerde

Twentsche Hoveniers
T.a.v. Jacco Peerdenboom
Copernicusstraat 83
7514 LP Enschede

3. Plaats en datum

Enschede, 18 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature hovenier

5. Aanhef

Geachte heer Peerdenboom,

6. Inleiding / Opening

Met een flinke dosis enthousiasme las ik op Stepstone.nl dat u een vacature heeft uitstaan voor de functie van hovenier. Ik meld mij graag aan om uw team te komen versterken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Inleidende introductie; wie ben jij en wat heb je gedaan?

Als ervaren hovenier heb ik niet alleen liefde voor groen maar ook een passie voor het werk als hovenier. Het aanleggen en renoveren van tuinen, het aanleggen van sierbestrating en terrassen maar ook het planten van gewassen, struiken en bomen zijn maar enkele voorbeelden van de werkzaamheden die ik met plezier heb uitgevoerd in mijn loopbaan als hovenier.

Beschrijf je liefde en passie voor het werk.

Ik ben er van overtuigd dat iemand dit werk alleen kan verrichten als hij er liefde voor heeft. Anders is het niet mogelijk om hoogstaand werk af te leveren. Voor mij was het een bewuste keuze om voor deze loopbaan te kiezen. Als klein kind was ik al gefascineerd door het groen om mijn heen. Ik keek met bewondering naar de heren die de tuin van mijn grootouders aanlegden. Als kind was het mijn wens om dit later ook te gaan doen! Jaren later had ik mijn droom verwezenlijkt. Ik begon mijn werk als hovenier na mijn opleiding te hebben afgerond aan het ROC te Almelo.

Waarom solliciteer je op deze functie? Benadruk je kwaliteiten (werkervaring, vakmanschap, competenties).

Als hovenier heb ik de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt aan projecten voor gemeenten en woningbouwverenigingen. Dit heb ik als ontzettend plezierig ervaren. Maar al geruime tijd knaagde er in mij een ambitie om te werken in de particuliere sector. Met het aanleggen van de droom tuin voor een huiseigenaar, het zetten van beschuttingen, het bouwen van een tuinhuisje of andere houten constructies creëer ik niet alleen geluk voor de cliënt maar haal ik ook de ultieme voldoening uit het werk waar ik als kleine jongen van droomde.

Op het moment dat ik uw vacature tegen kwam aarzelde ik geen moment om te solliciteren. Deze kans kan ik niet voorbij laten gaan. U haalt met mij een ervaren hovenier met passie voor het vak binnen in uw bedrijf. Ik ben uitermate deskundig, ik ben accuraat in mijn werk en ik ben erg resultaatgericht in mijn werk. Ik kan zowel uitstekend zelfstandig functioneren als wel in teamverband. Naast het feit dat ik erg professioneel ben in mijn vak ben ik ook een fijne collega om mee te werken.

8. Afsluiting

Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek mijn motivatie en kundigheid verder willen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Martin van der Sluis

Einde sollicitatiebrief hovenier

Sollicitatiebrief Hovenier geeft je een uitstekend voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren als hovenier in je motivatiebrief. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.