Sollicitatiebrief Leraar Basisschool

De sollicitatiebrief leraar basisschool is een unieke geheel gratis te gebruiken motivatiebrief voor aspirant leraren en leraressen. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Leraar Basisschool, Lerares Basischool
Voorbeeld Sollicitatiebrief Leraar Basisschool

Download optie:
Sollicitatiebrief Leraar Basisschool

Opbouw sollicitatiebrief leraar basisschool

1. Afzender

Emma Hoekstra
Rembrandtlaan 19
2315 YR Leiden

2. Geadresseerde

Basisschool De Nieuwpoort
T.a.v. mevrouw Frida van Leijenhorst
Vincent van Goghstraat 12
2311 AX Leiden

3. Plaats en datum

Leiden, 19 januari 2017

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature leerkracht basisschool

5. Aanhef

Geachte mevrouw Van Leijenhorst,

6. Inleiding / Opening

Zojuist stuitte ik op uw vacature op Meesterbaan.nl. U bent op zoek naar een gemotiveerde leerkracht voor groep 4 op uw basisschool en deze meldt zich hierbij gewillig aan.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat trekt jou aan het onderwijs? Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Tijdens mijn middelbare school wist ik dat ik leerkracht wilde worden op een basisschool. Zodoende heb ik mij ingeschreven op de PABO te Leiden. Gemotiveerd en gedreven begon ik aan mijn opleiding met in het horizon de ambitie om voor mijn eigen klas te staan op een basisschool.

Toen het moment aanbrak tijdens mijn studie om een stage te lopen bij een basisschool kon mijn enthousiasme niet op. Het was zo ver! Eindelijk mocht ik voor een klas gaan staan. Weliswaar niet alleen maar als assistente van de bestaande leerkracht. Natuurlijk maakte dit niet uit. Ik had weliswaar de nodige motivatie en kunde om zelfstandig voor een klas te staan maar ik kon natuurlijk ook een hoop leren van een ervaren leerkracht. Mijn stage periode was een geweldig leerzame en aangename ervaring.

Hoe geef jij invulling aan je werk als leerkracht? Wat is jouw drijfveer? Wat vind jij belangrijk aan je werk?

Ik werk graag met kinderen. Als leerkracht ben ik er om kinderen kennis over te dragen en vaardigheden te leren. Maar daarnaast vind ik het belangrijk om als leerkracht de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Een leerkracht is naar mijn inziens de aangewezen persoon om een veilige haven te creëren op school voor kinderen zodat zij zich in een prettig leef- en werkklimaat kunnen ontplooien. Als leerkracht vind ik het ook ontzettend belangrijk om de ontwikkeling van een kind nauw in de gaten te houden. Op een planmatige manier ben je verantwoordelijk om de ontwikkeling van het kind te bevorderen en bij te sturen en extra aandacht te geven waar dit nodig is.

Wat zijn jouw eigenschappen en competenties?

Ik ben ontzettend gemotiveerd, ik ben erg geduldig van aard en ik vind het buitengewoon leuk om met kinderen te werken. Ik bied altijd een luisterend oor aan mijn leerlingen en hou scherp in de gaten wat er speelt in mijn klas. Ik ben uitgerust met goede communicatieve vaardigheden waarmee ik zowel met kinderen, ouders als collega leerkrachten uitstekend in verbinding zal zijn. Deze zeer gemotiveerde leerkracht bied zich met veel passie aan om te werken voor uw basisschool.

8. Afsluiting

In een kennismakingsgesprek op uw basisschool zou ik graag mijn motivatie verder willen toelichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Emma Hoekstra

Einde sollicitatiebrief leraar basisschool

Bovenstaande Sollicitatiebrief Leraar Basisschool geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als leerkracht in het basisonderwijs. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.