Sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs

De sollicitatiebrief leerkracht basisonderwijs is een unieke geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven!

Sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs
Voorbeeld Sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs

Download optie:
Sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs

Opbouw sollicitatiebrief leerkracht basisonderwijs

1. Afzender

Annemiek Verdoorn
Karel de Grotestraat 274
7311 AJ Apeldoorn

2. Geadresseerde

OBS De Quint
T.a.v. mevrouw Annie Schilder
Peter Panstraat 7
7324 CV Apeldoorn

3. Plaats en datum

Apeldoorn, 22 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature leerkracht basisonderwijs

5. Aanhef

Geachte mevrouw Schilder,

6. Inleiding / Opening

Met interesse las ik uw vacature op Meesterbaan.nl! Bij deze wil ik mij graag beschikbaar stellen om als leerkracht op uw basisschool aan het werk te gaan.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Wat spreekt jou aan aan het beroep van leerkracht?

Het beroep van leerkracht is één van de meest belangrijke beroepen ter wereld. Naast de opvoeding van de ouders heeft de leerkracht op het basisonderwijs een belangrijke invloed op de ontwikkeling van het kind in de belangrijkste vormingsjaren van het kind. De leerkracht is verantwoordelijk om een veilige haven voor het kind te creëren waarin het kind zich veilig voelt, zich kan ontwikkelen en de basis vormt om een succesvolle toekomst tegemoet te gaan. Ik ben mij volledig bewust van het belang en de verantwoordelijkheid die dit beroep met zich meebrengt. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom ik voor dit beroep heb gekozen.

Wat is jouw intrinsieke motivatie om voor dit beroep te kiezen?

Als kind ben ik gepest in mijn jonge jaren. Zowel op de basisschool als op de middelbare school heb ik dit helaas moeten ervaren. Door deze kwalijke gebeurtenissen heb ik, net zoals talloze anderen kinderen die het zelfde lot hebben ervaren, jarenlang moeten knokken om bepaalde complexen te overwinnen die hierdoor zijn ontstaan. Helaas, was er voor mij geen veilige plek op school en helaas werd het probleem niet verholpen door mijn leerkrachten. Eén erg positieve ervaring van een leerkracht die mijn leven beïnvloedde was van Juf Annelies. Zij adviseerde mij in groep acht om op het HAVO te beginnen in plaats van het VMBO zoals het advies luidde uit mijn CITO toets.

Wat zijn jouw competenties en eigenschappen die jou een ideale kandidaat maken?

Ik ben zeer idealistisch en positief ingesteld. Mijn ervaringen hebben mij gevormd tot de persoon die ik vandaag de dag ben en waar ik trots op ben. Ik hou van kinderen en vind het geweldig om hen te begeleiden en te doceren. Ik ben geduldig, ik heb altijd een luisterend oor en ik heb de mogelijkheid om structuur, regelmaat en rust te brengen in een groep. Tijdens mijn stage heb ik gewerkt als stagiair leerkracht op een basisschool. Hier heb ik de leerkracht van groep 4 en 5 geholpen met de dagelijkse werkzaamheden. Deze geweldige ervaring heeft mij alleen meer overtuigd dat ik de juiste weg was ingeslagen om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Ook na het afstuderen heb ik op de bewuste basisschool mogen werken als invalkracht.

8. Afsluiting

Ik kijk er naar uit om voor mijn eigen klas te staan. Om met humor, gezag en liefde de kinderen kennis en vaardigheden bij te brengen en om tijdig speciale behoefte te signaleren en hier op in te spelen. Ik zie uw uitnodiging met enthousiasme tegemoet om elkaar beter te leren kennen tijdens een kennismakings / persoonlijk gesprek.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Annemiek Verdoorn

Einde sollicitatiebrief leerkracht basisonderwijs

Bovenstaande Sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als leraar of lerares. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.