Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (starter)

De sollicitatiebrief onderwijsassistent (starter) is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Bekijk ook de sollicitatiebrief van een onderwijsassistent die als herintreder solliciteert op deze functie. Of bekijk de vele andere gratis sollicitatiebrieven voor meer inspiratie.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (starter)
Voorbeeld Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (starter)

Download optie:
Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (starter)

Opbouw sollicitatiebrief onderwijsassistent (starter)

1. Afzender

Marijn van Dongen
John F. Kennedylaan 37
4623 CV Bergen op Zoom

2. Geadresseerde

O.B.S De Regenboog
T.a.v. mevrouw Marijke Geldrop
Vogelweg 15
4611 LK Bergen op Zoom

3. Plaats en datum

Bergen op Zoom, 19 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature onderwijsassistent

5. Aanhef

Geachte mevrouw Geldrop,

6. Inleiding / Opening

Naar aanleiding van uw vacature die ik zojuist heb mogen bezichtigen op Indeed.nl solliciteer ik hierbij voor de functie van onderwijsassistent op uw basisschool.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding (afgerond)? Zo ja, licht toe.

Afgelopen maand heb ik mijn diploma onderwijsassistent niveau 4 behaald aan het Clouseau College te Tilburg. Een essentieel onderdeel van mijn studie was de stage die ik heb gelopen. Deze heb ik met ontzettend veel plezier gedaan op een speciale school voor hoogbegaafde kinderen. Mijn stage was heel erg leerzaam en aanvullend op de theoretisch pedagogisch materie die tijdens mijn studie aan bod waren gekomen.

Wie ben je? Wat voor onderwijzer ben je? Hoe geef je invulling aan de werkzaamheden als onderwijsassistent?

Een ontzettende gedrevenheid, een buitengewone motivatie en een onuitputtelijke drive om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen zorgen er voor dat ik in de functie van onderwijsassistent mij voor de volle honderd procent in wil zetten. Ik ben leergierig en sta constant open voor ontwikkeling. Elk leerling is uniek, zo vraagt de één om meer aandacht en een ander om meer zelfstandigheid. Ik voel mij verantwoordelijk om het leerproces nauwlettend in de gaten te houden en met eventuele complementaire handelingen het proces te ondersteunen en versoepelen. De leerkracht heeft met mij een loyale, kritisch denkende en pedagogisch goed ontwikkelde assistent aan zijn of haar zijde.

Ik beschik over algemene vaktechnische kennis over de vakken waarmee ik uitstekende assistentie verleen aan de leerkracht. Pedagogisch en didactisch ben ik zowel bekend met klassieke als moderne methodes. Ik signaleer, reageer op gedrag van leerlingen en rapporteer hier over aan de leerkracht. Tevens ben ik communicatief vaardig en sociaal goed onderlegd om met de doelgroep, jongeren in deze leeftijdscategorie, uitstekend te communiceren. Ik ben in staat out of the box te denken en durf mijn handen uit de mouwen te steken voor een zo passend mogelijke begeleiding.

8. Afsluiting

Klaargestoomd met voldoende vakkundigheid en gedrevenheid wil ik graag deze geweldige vacature vervullen. Daarom kijk ik uit naar uw uitnodiging voor een persoonlijk gesprek om mijn motivatie nader toe te lichten.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Marijn van Dongen

Einde sollicitatiebrief onderwijsassistent (starter)

Bovenstaande sollicitatiebrief onderwijsassistent (starter) geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je motivatiebrief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.