Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (herintreder)

De sollicitatiebrief onderwijsassistent (herintreder) is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. De brief is geschreven voor een herintreder in het onderwijs. De sollicitant in deze motivatiebrief was enige jaren afwezig uit het onderwijs door het fulltime moederschap. Wil je ook een sollicitatiebrief zien van een onderwijsassistent die als starter solliciteert klik dan hier.

Of bekijk onze volledige overzicht van gratis sollicitatiebrieven.

Deze sollicitatiebrief is direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (herintreder), Motivatiebrief herintredende moeder
Voorbeeld Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (herintreder)

Download optie:
Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (herintreder)

Opbouw sollicitatiebrief onderwijsassistent (herintreder)

1. Afzender

O.B.S De Flamingo
T.a.v. mevrouw Felice Houtenberg
Bosweg 3
9402 BD Assen

2. Geadresseerde

O.B.S De Flamingo
T.a.v. mevrouw Felice Houtenberg
Bosweg 3
9402 BD Assen

3. Plaats en datum

Assen, 8 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature onderwijsassistent

5. Aanhef

Geachte mevrouw Houtenberg,

6. Inleiding / Opening

Door een goede kennis ben ik gewezen op de vacature van onderwijsassistent die u heeft staan op uw Facebook pagina. Mijn interesse is enorm gewekt door deze oproep en graag zou ik mij hierbij beschikbaar willen stellen om deze vacature te vervullen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Licht je afwezigheid uit de arbeidsmarkt toe.

Enige tijd ben ik mij aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Momenteel ben ik fulltime moeder en geniet ik van mijn rol als moeder die haar kinderen met liefde opvoed. Het kriebelt al geruime tijd om aan de slag te gaan en een om passende vacature te vinden waarin ik mijn vaardigheden en competenties kan gebruiken om mijn capaciteiten volledig te benutten. Na uw vacature gezien te hebben werd mijn wens deels vervuld. Daar was het! Een functie die perfect aansluit bij mijn kwaliteiten, een functie waar ik de juiste persoon voor ben. Mijn overtuiging is enorm versterkt na het lezen van de functie-eisen. Geen aarzeling is mogelijk bij deze geweldige functie. Ik ben de meest geschikte persoon om deze vacature te vervullen.

Voldoe je aan de eisen? Wat heb je gedaan in je loopbaan?

Nu is het de taak om het overige deel van mijn wens te verwezenlijken. Namelijk u overtuigen van mijn bekwaamheid. Ik heb mijn opleiding pedagogische medewerker niveau 4 afgerond aan het Vollenhoven MBO te Zwolle. Na mijn studie heb ik met ontzettend veel plezier mogen werken in de kinderopvang. Ik vond het geweldig om te werken met kinderen. Kinderen in een veilige omgeving de kans te geven om kind te zijn. Hen helpen te ontwikkelen in deze fase van hun leven en een bijdrage leveren in hun opvoeding. Ik raakte in verwachting van mijn dochter en koos er bewust voor om tijdelijk volledig voor het moederschap te gaan.

Benadruk nogmaals je kwaliteiten en waarom de werkgever voor jou moet kiezen?

Het moment is aangebroken om mijn carrière weer op te pakken. Mijn tijdelijke afwezigheid op de arbeidsmarkt heeft mijn drang om professioneel aan het werk te gaan alleen maar meer versterkt. Ik wil aan de slag. Liever vandaag dan morgen. Ik ben didactisch erg vaardig, ik weet heel erg goed te communiceren met kinderen en kan mij heel goed inleven in de wereld van een kind. Mijn opleiding, mijn werkervaring en mijn ervaring als moeder van kinderen in dezelfde leeftijdsgroep als de kinderen waarmee ik zal werken in deze functie dragen er allemaal aan bij dat ik uitstekend zal functioneren als onderwijsassistent.

8. Afsluiting

In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie verder willen toelichten. In afwachting van uw uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Maaike van Alphen

Einde sollicitatiebrief onderwijsassistent (herintreder)

Bovenstaande Sollicitatiebrief Onderwijsassistent (herintreder) geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je motivatiebrief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld (onderwijs) sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.