Sollicitatiebrief Helpdeskmedewerker ICT

De sollicitatiebrief helpdeskmedewerker ICT is geheel gratis te gebruiken! Onder de afbeelding hieronder vind je de download link. Gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief.  Je kunt onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst ook kopiëren.

Sollicitatiebrief Helpdeskmedewerker ICT
Voorbeeld Sollicitatiebrief Helpdeskmedewerker ICT

Download optie:
Sollicitatiebrief Helpdeskmedewerker ICT

Opbouw sollicitatiebrief helpdeskmedewerker

1. Afzender

Pieter de Jong
Joost van Vondelstraat 34
7004 AD Doetinchem

2. Geadresseerde

Flybird Webhosting and Internetsolutions
T.a.v. de heer Winston Peters
Petrus Canissiuslaan 8
6816 GH Arnhem

3. Plaats en datum

Doetinchem, 23 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature helpdesk medewerker ICT

5. Aanhef

Geachte heer Peters,

6. Inleiding / Opening

Tot mijn genoegen heb ik zojuist op Monsterboard.nl gezien dat u een vacature heeft uitstaan voor de functie helpdesk medewerker ICT. Hierbij wil ik mij graag aanmelden om voor u te komen werken.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Heb je een relevante opleiding of heb je relevante werkervaring opgedaan? Zo ja, licht toe. Wat spreekt je aan aan de vacature en de functie?

Als pas afgestudeerde ICT student ben ik enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan en mijn kennis en werklust in actie te zetten voor de kick-off van mijn carrière. Op het ROC van Arnhem heb ik de opleiding ICT-beheer, niveau 4, met plezier mogen afronden. Het kiezen voor deze studie na mijn middelbare school was een zeer bewuste keuze door mijn affiniteit en passie voor informatie technologie. Ik heb het geluk gehad dat ik vrij vroeg in mijn leven wist dat ik wilde werken in de zeer bruisende wereld van de ICT. Alles aan de informatie technologie fascineert mij. Daarom heb ik ook een brede interesse in dit vakgebied en heb ik mij verdiept in meerdere deelgebieden van de IT. Van het bouwen van websites, tot het ontwikkelen van applicaties. Van het opzetten en beheren van IT netwerken tot het kunnen opzetten van databases.

Heb je extra kwalificaties die jou onderscheiden van andere sollicitanten? 

Niet alleen is mijn kennis verder ontwikkeld tijdens mijn studie maar ook naast mijn studie heb ik mijzelf technische materie aangeleerd. Naast het feit dat het buiten mijn studie curriculum viel heb ik mijzelf aangeleerd om meerdere websites te bouwen met HTML , JAVA en WordPress. Daarnaast heb ik dankzij de vele gratis informatie op het internet een eigen applicatie ontwikkeld zoals u kunt zien op mijn curriculum vitae.

Wat zijn jou competenties en eigenschappen?

U krijgt met mij een medewerker die communicatief vaardig is, een medewerker die uitstekend kan functioneren in teamverband maar ook uitstekend zelfstandig kan functioneren. Mijn enorme affiniteit voor het vak, mijn zeer brede interesse en kennis voor het vakgebied maken mij een allround specialist in de ICT. Ik ben proactief, buitengewoon gemotiveerd en stressbestendig. Ik laat mij niet op de kast jagen door mijn kalme en probleemoplossende houding. Niets is onmogelijk en voor alles is wel een oplossing te bedenken. Als helpdeskmedewerker zijn juist deze vaardigheden een ontzettende pre. Daarom ben ik ook ontzettend blij dat ik gezegend ben met de juiste vaardigheden die van toepassing zullen komen binnen deze functie.

8. Afsluiting

Ik zie graag uw reactie tegemoet en hoop mijn motivatie nader toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Pieter de Jong

Einde sollicitatiebrief helpdeskmedewerker ICT

Sollicitatiebrief Helpdeskmedewerker ICT geeft je een uitstekend voorbeeld hoe je jezelf moet presenteren als helpdeskmedewerker in je sollicitatiebrief. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.