Sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden. Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven.

Sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Voorbeeld Sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Download optie:
Sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Opbouw sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

1. Afzender

Lotte van Zandt
Willem Dreeslaan 116
4825 PT Breda

2. Geadresseerde

Kinderopvang De Blije Beer
Maisveld 7
4821 DE Breda

3. Plaats en datum

Breda, 8 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature pedagogisch medewerker kinderopvang

5. Aanhef

Geachte heer, mevrouw,

6. Inleiding / Opening

Met overweldigende interesse kwam ik zojuist uw vacature tegen op Indeed.nl. Ik ben er van overtuigd dat ik de ideale kandidaat ben om de functie van pedagogisch medewerker in uw kinderopvang kan vervullen. Mijn motivatie en mijn geschiktheid zal ik in deze brief aan u toelichten.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Inleiding van je motivatie. Wie ben je en waarom koos je voor dit beroep?

Sommige mensen hebben het geluk dat ze vrij vroeg weten wat ze willen doen in hun leven. Mensen die weten hoe hun toekomst en loopbaan er uit zullen zien hebben het makkelijk. Je bent overtuigd van wat je wilt doen en weet welke stappen je moet ondernemen om je doel te bereiken. Zo een persoon ben ik. Ik wist op vrij vroege leeftijd dat ik pedagogisch medewerker wilde worden en met kinderen wilde werken. Daarom was het een weloverwogen en bewuste keuze om na de middelbare school voor de studie pedagogisch medewerker niveau 4 te kiezen aan het ROC van Breda.

Wat heb je geleerd tijdens je opleiding of je loopbaan als pedagogisch medewerker?

Met ontzettend veel plezier heb ik mijn studie onlangs afgerond en heb ik mijn diploma behaald. Tijdens mijn studie heb ik de kans gehad om erg veel praktijk ervaring op te doen door de vele stages die ik heb mogen lopen. Activiteiten verrichten met kinderen, hen verzorgen, een veilige en vertrouwde speelomgeving creëren dat zijn belangrijke taken die ik met zorgvuldigheid en passie zal verrichten. Verantwoorde pedagogische begeleiding die aanvullend werkt op het welzijn van het kind naast de opvoeding van ouders. Daar wil ik mij voor inzetten. Ik wil kinderen positief stimuleren in hun ontwikkeling en ouders het gevoel meegeven dat ze onbezorgd naar hun werk kunnen gaan.

Wat zijn je eigenschappen en competenties? Wat maakt jou zo geschikt voor deze functie?

Betrouwbaar, professioneel en verantwoordelijk dat zijn de kernwaarden die mij het best omschrijven. Ik vind het een enorme verantwoordelijkheid om kinderen positief te begeleiden in hun ontwikkeling. Deze verantwoordelijk neem ik erg serieus en dit uit zich in mijn professionaliteit in mijn werk. Ik ben erg sociaal, vriendelijk en straal betrouwbaarheid uit. Ik heb controle over situaties en straal gezag met sympathie uit. Kinderen reageren ontzettend goed op mij en hier ben ik heel erg blij mee en erg trots op.

Waarom zou je juist bij deze werkgever willen werken?

Kinderdagopvang De Blije Beer is een ontzettend sympathieke organisatie die vertrouwen en professionaliteit uitstraalt naar de buitenwereld. Het is een kleinschalige organisatie waar kinderen de volle aandacht krijgen die ze verdienen en zich positief ontwikkelen. Het is de ideale werkplek om mijzelf verder te ontplooien en waarbij ik elke dag met plezier naar mijn werk zal gaan.

8. Afsluiting

Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek mijn motivatie en geschiktheid verder willen toelichten. Daarom zie ik uw uitnodiging met plezier tegemoet.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Lotte van Zandt

Einde sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

Bovenstaand sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je motivatiebrief. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.