Sollicitatiebrief Kelner

De sollicitatiebrief kelner is een top motivatiebrief die geheel gratis te gebruiken is voor horeca banen. Onder de afbeelding vind je de download link. Gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief.  Je kunt onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst ook kopiëren.

Sollicitatiebrief Kelner - Horeca
Voorbeeld Sollicitatiebrief Kelner

Download optie:
Sollicitatiebrief Kelner

Opbouw sollicitatiebrief kelner

1. Afzender

Bernhard Grapperhaus
Willem de Zwijgerlaan 194
9746 TW Groningen

2. Geadresseerde

Cafe de Kroonluchter
T.a.v. Willem Driehuis
Amstel 1
9742 AN Groningen

3. Plaats en datum

Groningen, 20 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature kelner

5. Aanhef

Geachte heer Driehuis,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik op Indeed.nl uw vacature mogen zien voor de functie van kelner in uw zaak. Ik meld mij graag met en veel enthousiasme hier voor aan.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Introduceer jezelf? Wie ben jij en waarom solliciteer je op deze functie? 

Ik ben momenteel tweedejaars student aan de Universiteit van Groningen. Ik ben op zoek naar een leuke (bij)baan waarin ik uitstekend kan functioneren, dit om mijn studie te bekostigen en de vele vrije uren die ik naast mijn studie heb nuttig in te vullen. Mijn interesse is daarom ook enorm aangewakkerd toen ik deze openstaande vacature zag.

Waarom ben jij geschikt voor deze functie?

Sociaal, communicatief vaardig, de mouwen opstropen en aan de slag is een zin die mij goed illustreert. Ik ben fris en representatief, ik heb een goede werkhouding en ik schroom niet om een nieuwe uitdaging aan te pakken. Helaas heb ik tot nu toe niet de ervaring als kelner mogen opdoen maar ik garandeer u dat ik informatie snel oppak en mijzelf uiterst snel weet aan te passen aan nieuwe situaties. Zo ook in deze functie! Mijn beschikbaarheid om te werken komt ideaal overeen zoals beschreven in de vacature. Ik ben minimaal twee diensten beschikbaar in de weekenden en ook in de late nachturen. Verder ben ik doordeweeks twee diensten beschikbaar naast mijn studie om te werken voor u als kelner.

Waarom wil je juist bij dit bedrijf werken?

Uw bedrijf is een zeer aangename horecagelegenheid waar ik ook regelmatig een drankje heb mogen doen. De ambiance, het personeel en de inrichting zorgen voor een ideaal café wat door het uitgaanspubliek gewaardeerd wordt. De Kroonluchter is een begrip in het Groningse uitgaansleven en daarom zou ik het ook een enorme eer vinden om er als kelner te mogen werken.

8. Afsluiting

Onder het motto eerst zien dan geloven zou ik u graag willen verzoeken om mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. U kunt dan gerustgesteld achteroverleunen dat u de juiste keuze heeft gemaakt om mij uit te nodigen en aan te nemen.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Bernhard Grapperhaus

11. Vermelding van de (eventuele) bijlage(n)

Bijlage: curriculum vitae

Einde sollicitatiebrief kelner

Sollicitatiebrief Kelner is een uitstekende voorbeeld brief voor in de horeca voor functies zoals kelner of gastheer. Gebruik deze brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.