Sollicitatiebrief Stewardess

De sollicitatiebrief stewardess is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is speciaal geschreven voor startende cabin attendants / stewardessen. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de sollicitatiebrief grondstewardess of de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Stewardess - Cabin Attendant
Voorbeeld Sollicitatiebrief Stewardess – Cabin Attendant

Download optie:
Sollicitatiebrief Stewardess

Opbouw sollicitatiebrief stewardess

1. Afzender

Laura Almeida
Willem Dreesstraat 19
2133 AF Hoofddorp

2. Geadresseerde

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij
Schipholboulevard 1
1118 AB Schiphol

3. Plaats en datum

Hoofddorp, 6 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature stewardess / cabin attendant

5. Aanhef

Geachte heer, mevrouw,

6. Inleiding / Opening

Zojuist heb ik op uw website gezien dat u op zoek bent naar enthousiaste cabin attendants. Graag zou ik mij middels deze motivatiebrief kandidaat willen stellen.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Begin met een originele opening van je motivatie. Wat intrigeert jou aan de functie? 

Ik was acht jaar oud dat ik voor het eerst mocht vliegen naar een vakantiebestemming met mijn ouders. Sindsdien ben ik geïntrigeerd geraakt door de luchtvaart. Met name de stewardessen vielen mij als jong meisje op in hun prachtige uniform en beeldige voorkomen. Deze dames hadden een zodanig positieve uitstraling en reageerden zo ontzettend lief op mij dat ik ze in mijn kinderlijke verlegenheid adoreerde.

Waarom zou je willen werken als stewardess? Welke eigenschappen bezit jij die aansluiten op de vacature. Wat maakt jou een ideale kandidaat?  

Nu als volwassene, zou ik graag deze meisjesdroom willen laten uit komen. De droom om als cabin attendant te werken voor de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappij van ons land. Ik ben ontzettend gedreven om deze wens uit te laten komen. Ik heb een klantgerichte instelling, ik heb een bovengemiddeld doorzettingsvermogen en ik ben uitermate communicatief vaardig. Deze eigenschappen heb ik niet alleen van nature maar ik heb deze ook verder weten te ontwikkelen in mijn huidige baan als verkoopster in een warenhuis. Ik vind het een fantastische uitdaging om reizigers te mogen bijstaan, assisteren en hen op hun gemak te stellen tijdens hun reis.

Buiten het feit om dat ik over de juiste eigenschappen bezit om deze functie zo goed mogelijk te bekleden heb ik ook een uiterst verzorgd voorkomen gepaard gaande met een positieve houding en uitstraling. Naast het Nederlands ben ik ook de Engelse en Duitse taal machtig. Vooral mijn Engels is bovengemiddeld goed omdat ik veel waarde hecht aan het vloeiend kunnen communiceren in deze taal. Alle boven beschreven “ingrediënten” leveren als eindresultaat een uitstekende kandidaat stewardess voor u.

8. Afsluiting

Graag zou ik u tijdens een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder willen toelichten. In afwachting van uw positieve bericht.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Laura Almeida

Einde sollicitatiebrief stewardess

Bovenstaande Sollicitatiebrief Stewardess geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als cabin attendant. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.