Sollicitatiebrief Winkelmedewerker

De sollicitatiebrief winkelmedewerker is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Bekijk ook de sollicitatiebrieven verkoopster en verkoopmedewerker voor meer inspiratie.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Laat je inspireren om zelf een originele motivatiebrief  te schrijven! Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Winkelmedewerker
Sollicitatiebrief Winkelmedewerker

Download optie:
Sollicitatiebrief Winkelmedewerker

Opbouw sollicitatiebrief winkelmedewerker

1. Afzender

Peter LaSalle
Paternossenstraat 114
8021 CR Zwolle

2. Geadresseerde

Media Markt Electronics Shopping
T.a.v. mevrouw Saskia de Rooij
Melchoirstraat 17
8013 AS Zwolle

3. Plaats en datum

Zwolle, 23 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature Winkelmedewerker Computers en Elektronica

5. Aanhef

Geachte mevrouw De Rooij,

6. Inleiding / Opening

Tot mijn genoegen heb ik onlangs uw advertentie mogen ontdekken in uw winkel waarbij u op zoek bent naar enthousiaste Medewerkers Verkoop Computers. Ik beschouw mijzelf als de ideale kandidaat voor deze functie en ben beschikbaar om ingezet te worden door u als een deskundige en behulpzame verkoper.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Introduceer jezelf. Wat maakt jou uniek? Wat maakt jou geschikt om deze vacature te vervullen?

Naast het feit dat ik een technische achtergrond heb door mijn studie heb ik ook een enorme affiniteit voor alles wat met informatica te maken heeft. Zo heb ik bijvoorbeeld op 12 jarige leeftijd mijn eigen pc samengesteld en gebouwd. Daarnaast ben ik altijd de aangewezen persoon in mijn familie en vriendenkring als er computerproblemen optreden of als er informatie moet worden vergaard bij de aankoop van technische apparatuur. Ik heb dit nooit als storend ervaren maar ik heb er altijd veel plezier uitgehaald om mensen te helpen die weinig interesse of kennis hebben over computers en andere elektronische apparaten.

Wat zijn jouw competenties en eigenschappen?

Buiten mijn enorme affiniteit met computers en elektronica om beschik ik dus ook over gedegen productkennis. Het is natuurlijk niet voldoende om alleen de productkennis te hebben in deze functie. Het is bijna net zo belangrijk om als medewerker verkoop; klantvriendelijk, communicatief vaardig en commercieel ingesteld te zijn. Ook op deze punten scoor ik gelukkig erg goed. Ik maak makkelijk contact met mensen en help hen graag. Daarnaast heb ik een duidelijke en heldere vorm van communiceren. Als computer deskundige is dit essentieel, gezien er veel mensen zijn die relatief weinig kennis bezitten op technisch vlak maar toch gebruik willen maken van technische apparatuur voor privé of werkdoeleinden. Gebruikers willen dat complexe materie zo helder en eenvoudig mogelijk wordt uitgelegd zodat ze de apparatuur kunnen begrijpen en beheersen.

Waarom zou je bij dit bedrijf willen werken?

Uw bedrijf is een begrip in het landschap van de consumentenelektronica in ons land maar ook in de rest van Europa. Het zal daarom ook een enorme verrijking voor mijn ontwikkeling zijn om deel te mogen uitmaken van uw organisatie. Zelf ben ik ook al jaren een tevreden klant van u net als miljoenen anderen Nederlanders. U staat bekend als een uitstekende aanbieder van consumentenelektronica die voor de scherpste prijzen worden aangeboden en heeft daarnaast een uitmuntende service en customer care dienstverlening. Met trots zou ik daarom ook graag deel willen uitmaken van uw formule.

8. Afsluiting

In afwachting van uw positieve reactie.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Peter Lasalle

Einde sollicitatiebrief winkelmedewerker

Bovenstaande Sollicitatiebrief Winkelmedewerker geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als winkelmedewerker in de elektronica . Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.