Sollicitatiebrief Verkoopster

De sollicitatiebrief verkoopster is een geheel gratis te gebruiken motivatiebrief. Deze brief is speciaal geschreven voor verkoopmedewerkers in kledingwinkels, warenhuizen, schoenenwinkels en dergelijke. Direct met één druk op de link onder de afbeelding is de sollicitatiebrief gratis te downloaden.

Je kunt ook onderaan de afbeelding, waar de sollicitatiebrief wordt uitgewerkt, de tekst kopiëren. Gebruik de sollicitatiebrief als inspiratie om jouw unieke sollicitatiebrief te schrijven. Bekijk ook de vele andere gratis sollicitatiebrieven.

Sollicitatiebrief Verkoopster
Voorbeeld Sollicitatiebrief Verkoopster

Download optie:
Sollicitatiebrief Verkoopster

Opbouw sollicitatiebrief verkoopster

1. Afzender

Lisa Kooijman
Pieter Cornelis Hooftlaan 34
5216 AL ‘s-Hertogenbosch

2. Geadresseerde

D&S Fashion
T.a.v. mevrouw Miriam Lieberman
Katermansgracht 142
5211 LR ‘s-Hertogenbosch

3. Plaats en datum

s-Hertogenbosch, 19 januari 2018

4. Betreft (oftewel waar gaat deze brief om)

Betreft: vacature verkoopster

5. Aanhef

Geachte mevrouw Lieberman,

6. Inleiding / Opening

Open je sollicitatiebrief met een originele opening.

Afgelopen zaterdag tijdens het winkelen met enkele vriendinnen heb ik een paar buitengewoon mooie schoenen gekocht in uw winkel. Niet alleen ben ik een paar fantastische schoenen rijker maar heb hierdoor ook de mogelijkheid gehad om te zien in uw winkel dat u op zoekt bent naar een enthousiaste verkoopster. Vol verwachting wil ik dan ook hierbij solliciteren op deze geweldige vacature.

7. Motivatie voor de sollicitatie (‘verkoop’ jezelf)

Verwijs naar een eerder contact moment. Hiermee maak je je brief persoonlijker. Vooral als je kunt verwijzen naar de werknemers met wie je contact hebt gehad.

Op de bewuste dag heb ik ook de kans gehad om enkele vragen te stellen aan uw medewerkers. Manon en Daisy waren zo vriendelijk om mij te informeren naar de functie en stonden mij uiterst behulpzaam te woord. Naar aanleiding van dit informatieve gesprek en de wijze waarop ik geholpen werd bij de aanschaf van mijn schoenen is mijn enthousiasme nog verder aangewakkerd om voor u te mogen werken.

Waarom solliciteer je op deze vacature? Waarom zou je juist in deze winkel willen werken?

D&S Fashion is een uitermate hippe winkel waar ik zelf en een groot gedeelte van mijn vriendenkring graag winkelen. De winkel heeft een frisse uitstraling en heeft het hele jaar door een modieus en originele collectie. Naast het eerder genoemde is de klantvriendelijkheid en behulpzaamheid van het personeel een enorme unique selling point van uw winkel in vergelijking tot andere winkels. Door al deze pluspunten is het een uitermate aantrekkelijke winkel om voor te mogen werken.

Heb je relevante werkervaring? Zo ja, refereer hier dan aan. Som je competenties en eigenschappen op.

Zoals u kunt zien in mijn cv heb ik de nodige ervaring op kunnen bouwen in mijn korte loopbaan als verkoopster. Het werken als verkoopster vergt een frisse dosis aan energie, een positieve houding en bovengemiddelde sociale vaardigheden omdat je op dagelijkse basis met talloze mensen in aanraking bent. Al deze eigenschappen heb ik gelukkig van nature. Door mijn ervaring in de retail branche heb ik het gelukkig ook verder kunnen ontwikkelen.

U krijgt met mij een frisse persoonlijkheid, harde werker en een vriendelijk personeelslid die elke dag met plezier naar haar werk zal gaan. Hierom denk ik ook dat ik perfect kan aansluiten tussen uw huidige personeel.

8. Afsluiting

Ik kijk er naar uit om middels een persoonlijk gesprek mijn motivatie aan u verder te kunnen presenteren.

9. De groet

Met vriendelijke groet,

10. Persoonlijke ondertekening

Lisa Kooijman

Einde sollicitatiebrief verkoopster

Bovenstaande Sollicitatiebrief Verkoopster geeft je een goed voorbeeld hoe je jezelf kunt presenteren in je brief als verkoopmedewerker in de detailhandel. Gebruik bovenstaande brief dan ook als inspiratie bij het schrijven van jouw unieke sollicitatiebrief voor deze functie of een andere functie.

Wil je meer voorbeeld sollicitatiebrieven zien? Ga dan naar ons volledige overzicht sollicitatiebrieven om ze allemaal te bekijken.

In de artikelen sollicitatiebrief|motivatiebrief en motivatiebrief schrijven staan de tips en trucs om je eigen brief te schrijven en te perfectioneren. De punten die zijn beschreven in bovenstaande artikelen zijn toegepast in het schrijven van de bovenstaande sollicitatiebrief.